NetApp introduceert FAS8000 uniforme scale-out storagesysteem en Flex Array virtualisatie software
20-02-2014

NetApp introduceert FAS8000 uniforme scale-out storagesysteem en Flex Array virtualisatie software

 

NetApp introduceert nieuwe, uniforme scale-out oplossingen waarmee organisaties hun data kunnen beheren met behulp van één storage- en datamanagement platform.

De nieuwe scale-out storagesystemen uit de FAS8000-serie bieden volgens de leverancier I/O-flexibiliteit om complexe upgrades te vereenvoudigen of overbodig te maken op het moment dat de IT-behoeften weer veranderen. De nieuwe NetApp FAS8000-serie is een enterprisestoragesysteem dat SAN, NAS en storagevirtualisatie in één hybride array samenbrengt. Dit is het eerste FAS-platform van NetApp dat speciaal is ontworpen voor scale-outstorageomgevingen op basis van clustered Data ONTAP.

Flex Array

Met de nieuwe Flex Array-virtualisatiesoftware wordt de NetApp V-serie beschikbaar als software-optie met een licentiemogelijkheid op de FAS8000. Door Flex Array heeft de FAS8000 de mogelijkheid om datastorage platforms van meerdere leveranciers te virtualiseren en beheren. Hierdoor komt software-gedefinieerde storage binnen handbereik, zo beweert NetApp. Door de software kan de FAS8000 arrays van derden virtualiseren en beheren en levert het een terugverdiengarantie van negen maanden.

CIFS

De meest recente versie van clustered Data ONTAP, versie 8.2.1, breidt de NDO-technologie (Non-Disruptive Operations) uit en verbetert de databeveiliging en het datamanagement van CIFS-omgevingen. De nieuwste versie van clustered Data ONTAP helpt organisaties bij het verticaal schalen van activiteiten en het consistent beheren van data over private- en public-cloudomgevingen zonder onderbrekingen, aldus de Californische storage leverancier.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage