Redactie - 20 februari 2014

Amsio behaalt Veeam Platinum Cloud Provider status

 

Hostingprovider Amsio heeft, als eerste hostingprovider in Nederland, de status van Platinum Cloud Provider behaalt. Deze status is een beloning voor de nauwe samenwerking tussen Veeam en Amsio en de manier waarop Amsio de software integraal ondergebracht heeft in haar Partner Portal.

Veeam maakt als technologieleider moderne databeschermingssoftware en biedt tooling om virtuele omgevingen te monitoren. “Veeam is verheugt Amsio aan te kondigen als de eerste Nederlandse Platinum Veeam Cloud Provider. Deze promotie maakt Amsio onderdeel van de Veeam Cloud Provider Directory waar klanten en resellers van Veeam offsite back-up en disaster recovery services kunnen vinden. Deze technologische en commerciële samenwerking maakt het mogelijk om de Nederlandse markt de beste oplossing aan te bieden: hosting services met de nummer één VM back-up oplossing om bescherming te bieden in datacenters. Met Veeam Backup & Replication geïntegreerd in Amsio Cloud breken we een markt aan waarin klanten op zoek zijn naar efficiënte en flexibele voordelen,” aldus Gilles Pommier, Vice President, Channel, EMEA bij Veeam Software.

Volledige integratie
Amsio heeft in haar Partner Portal de Veeam Back-up software volledig geïntegreerd. Deze portal stelt partners van Amsio in staat om back-up te activeren en beheren en biedt ze per dag inzage in de hoeveelheid back-up ruimte die er in gebruik is. Daarnaast kunnen partners direct inzage krijgen in de status van de back-up, het back-upschema en de grootte van de back-ups van de cloud servers en IaaS omgevingen. Ruben van der Zwan (foto), CTO bij Amsio, is enthousiast over de samenwerking. “Met deze integratie bieden wij onze partners de flexibiliteit die zij nodig hebben, met daarnaast de veiligheid en zekerheid van Veeam’s software en Amsio. Samen met een gebruiksvriendelijke portal neemt dit partners een hoop tijd uit handen”.

Amsio maakt al tijden gebruik van Veeam om slimme back-ups van zowel haar VMware als Hyper-V te maken. Naast de Backup & Replication suite gebruikt Amsio ook Veeam ONE voor het realtime monitoren van haar VMware en Hyper-V platform.

Door: Witold Kepinski

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!