'NETGEAR ReadyNAS en ReadyDATA bieden enterprise storage tegen MKB-prijs'
22-02-2014
Deel dit artikel:

'NETGEAR ReadyNAS en ReadyDATA bieden enterprise storage tegen MKB-prijs'

 

NETGEAR biedt met zijn ReadyDATA en ReadyNAS opslagoplossingen een betaalbaar en kwalitatief alternatief tussen enerzijds goedkope storage producten die weinig functies hebben, en anderzijds prijzige midrange storage systemen. Dit zeggen Peter Levett, Director of Product Development, Network Storage en Brett Hesterberg (foto), Product Line Manager, Storage, Product marketing bij NETGEAR. Levett: “ReadyDATA en ReadyNAS storage oplossingen zijn een prima alternatief voor entry level nas en midrange system van andere leveranciers. Het mkb en de midmarket willen slimme, veilige, betaalbare en eenvoudige storage. NETGEAR adresseert deze vraag met zijn ReadyDATA en ReadyNAS aanbod dat uitsluitend via resellers wordt verkocht.”

ReadyNAS

De opslagcapaciteit verdubbelt elke twee jaar, zegt Hesterberg. “Maar de hoeveelheid data groeit sneller dan de opslagcapaciteit wat leidt tot hogere kosten. Klanten hebben steeds meer keuzes hoe ze hun data willen opslaan, bijvoorbeeld on-premise, in de public cloud of in hybride cloud. NETGEAR biedt daarvoor de hybride cloud opslagoplossing ReadyNAS reeks die geschikt is voor thuiswerkers tot en met organisaties met meer dan 500 medewerkers. Het file-level ReadyNAS OS 6.1 platform biedt functies zoals thin provisioning, antivirus, continue data protectie, ondersteuning voor nas en san protocollen, de-duplicatie, cloud gebaseerde replicatie en onbeperkte snapshots waarmee opgeslagen data snel kan worden opgehaald op een efficiënte manier.”

ReadyNAS is volgens Hesterberg prima geschikt voor opslag van data die afkomstig zijn van onder andere tablets, smartphones, notebooks, servers en video surveillance. “Met ReadyCLOUD biedt NETGEAR een uniek cloud experience: via een portal kan de gebruiker, waar die ter wereld ook is, data van een smartphone of tablet centraal opslaan op een ReadyNAS. Met ReadyNAS heeft de gebruiker eindelijk een makkelijke manier om bestanden als foto’s, video’s, websites e e-mail centraal te beheren, te controleren en te beveiligen. De beheeromgeving van al deze data is met NETGEAR ReadyCloud te beheren vanuit elke device dat een verbinding heeft met het internet. Je kunt bijvoorbeeld bestanden delen via Dropbox of Google.”

ReadyDATA

NETGEAR biedt verder de ReadyDATA 516 en 5200 oplossingen voor block en capaciteit storage. Het ReadyDATA OS 1.4 platform is geschikt voor organisaties met meer dan 500 werkplekken. ReadyData biedt een licentieloos model met real-time en cloudgebaseerde block-level replicatie en deduplicatie, data protection, disaster recovery, thin provisioning, onbeperkte snapshots, sas/ssd caching voor hoge performance en tot slot fail back replicatie voor eenvoudige en snelle disaster recovery (dr). “Dankzij de fail back technologie kan je actuele data alleen via replicatie terug halen. NETGEAR cloud replicatie voorkomt dataverlies”, aldus Levett.

De NETGEAR ReadyDATA 5200 reeks biedt eenvoudige te beheren enterprise-class functies die past binnen het budget van een mkb-organisatie, vervolgt Levett. “ReadyDATA is een complete storage oplossing waarmee resellers een interessant aanbod kunnen bieden aan hun klanten. Zo kunnen organisaties dankzij de deduplicatie en disaster recovery (dr) functies veel meer data opslaan en altijd bij een storing snel terughalen. Cio’s, it-managers en andere IT-beslissers kunnen eerste de disaster recovery toepassing testen voordat het live gaat. Resellers kunnen met ReadyDATA echter service providers worden en data voor hun klanten opslaan en beheren.”

NETGEAR biedt 5 jaar garantie op ReadyDATA, onderstreept Levett: “We bieden goed geteste harde schijven en softwareoplossingen. Onze VARs kunnen hun klanten daarom altijd een lange garantie bieden. ReadyDATA is daarom bijvoorbeeld een prima alternatief voor de EMC VNXe en Netapp 2000 series. “

Powershift

Partners kunnen meer marge behalen als ze veel kennis en kunde van NETGEAR opdoen met trainingen die via het Powershift programma wordt aangeboden, besluit Levett: “De reseller is dan beter in staat om de klant in te lichten over alle features die NETGEAR ReadyNAS en ReadyDATA te bieden hebben, zoals back-up en unlimited snapshots. Klanten worden door onze resellers getraind hoe ze back-up en recovery uitvoeren in het geval dat er data is verloren.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB