Redactie - 23 februari 2014

MWC 2014: Huawei trapt af met selfie smartphone, tablets en wearable

 

Huawei, een Chinese telecomleverancier, heeft vijf nieuwe 4G LTE apparaten geïntroduceerd op de vooravond van de Mobile World Congress 2014 conferentie in Barcelona. Het gaat hierbij om twee kleine tablets, een smartphone, een snelle MiFi en de TalkPad wearable die fungeert als horloge, fitness tracker en headset.

MediaPad

De 7-inch Huawei MediaPad X1 is een phablet met een sim-kaartingang en geschikt voor 4G LTE netwerken. Ook kan er mee gebeld worden. De MediaPad X1 is uitgerust met een 1.6GHz quad-core processor een een HD display.

MediaTab

Ten tweede introduceert Huawei de MediaTab M1, een 8-inch Android tablet met sim-kaartingang dat 4G LTE netwerken ondersteunt. De tablet is uitgerust met een 1.6GHz quad-core processor en werkt op het Android 4.2.2 Jelly Bean besturingssysteem.

Selfie Smartphone

Ten derde introduceert Huawei de Ascend G6 4G LTE smartphone. Deze 4.5-inch met 1.2GHz quad-core processor smartphone heeft aan de voorkant een 5-megapixel camera op de beste selfies te maken. De achterkant heeft een 8-megapixel camera. De Asxend G6 werkt op Android 4.3 Jelly Bean. “De Ascend G6 is een premium telefoon, ook voor zakelijke gebruikers”, aldus Andrew Connel, cmo voor mobiele apparatuur bij Huawei West-Europa.

MiFi

Ten vierde introduceert Huawei een MiFi, de Huawei E5786. Een MiFi is een los (mobiel) apparaatje om een lokaal wifi netwerk (hotspot of accesspoint) op te zetten waarbij de verbinding met het internet gemaakt wordt via gsm (umts, 3G of 4G). MiFi is een samenvoeging van 'mobile' en 'wifi'. De Huawei E5786 MiFI haalt een download snelheid van 300 Mbps en upload snelheiden van 100 Mbps. De MiFi ondersteunt Wi-Fi 802.11a/b/g/n en 802.11ac routers.

Talkband

Tot slot introduceert Huawei een wearable device, de TalkBand B1. Dit is een combiantie van een Bluetooth headset, een digitaal horloge en fitness tracker. Deze wearable is te koop voor 99 euro.

Alle producten worden via de telecom- en IT-channel verkocht, aldus Connel. “We hebben een nauwe samenwerking met telecom operators, distributeurs, retailers en e-commerce partijen.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!