Redactie - 26 februari 2014

MWC 2014: GSMA introduceert Mobile Connect SIM-gebaseerde authenticatie-oplossing

 

GSMA, een consortium van mobiele operatoren schaart zich achter Mobile Connect, een initiatief van Orange waarmee je in principe veilig en zonder het delen van data kan inloggen op internetdiensten. Dit meldt Orange tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Mobile Connect is een alternatief voor Facebook Connect Inloggen via Facebook Connect of Google+ is een oplossing die vanuit de VS is komen overwaaien, maar telkens je dat doet deel je gegevens aan die bedrijven, zodat ze steeds meer over jou te weten komen, en je privacy in het gedrang komt.

Mobile Connect, een nieuw, open en universeel initiatief van Orange (France Telecom), wil daar iets aan doen. Het betreft een SIM-gebaseerde authenticatie-oplossing waarbij er een 4-cijferige pincode gekoppeld wordt aan het telefoonnummer op je SIM-kaart, en waarbij je kan inloggen op internetdiensten zonder gegevens over het internet te sturen. Mobile Connect maakt gebruik van het OpenID Connect protocol, waarbij je SIM-kaartgegevens door de operatoren worden omgezet in een URL om in te loggen op de internetdiensten die de service ondersteunen.

Telc's die Mobile Connect steunen zijn Axiata, China Mobile, Telenor, Telefonica en Telstra. Ook simkaartproducenten zoals Gemalto scharen zich achter Mobile Connect.  Mobile Connect kan eenvoudig toegevoegd worden aan moderne SIM-kaarten (wanneer er nog voldoende ruimte rest), en het is de bedoeling dat alle dienstenleveranciers er gratis gebruik van kunnen maken. Eén van de eerste spelers die dat zeker gaat doen is Deezer, toevallig ook uit Frankrijk. “Mobile Connect is een uitstekend alternatief voor Facebook Connect”, vertelde ceo Axel Dauchez op het Mobile World Congress.

In samenwerking met Datanews

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!