Redactie - 26 februari 2014

MWC 2014: Samsung GALAXY S5 is waterdicht

 

Samsung introduceert de GALAXY S5 smartphone. Dit is de vijfde generatie uit de Galaxy S serie. De GALAXY S5 combineert een camera, snelle netwerkverbinding, bruikbare fitnesstools en geavanceerde beveiliging.

Het menu en de gebruikersinterface van de 16 megapixel camera zijn verbeterd, zo maak je probleemloos foto’s, waarna je ze bewerkt en deelt. De snelle autofocus en de geavanceerde High Dynamic Range (HDR) reproduceert onder alle omstandigheden natuurlijk licht en kleuren van grote intensiteit. Met de nieuwe Selective Focus-functie richt je je op een specifiek detail en kun je tegelijkertijd de achtergrond vervagen. Op die manier heb je niet langer een kit met speciale lenzen nodig om het zogenaamde shallow depth of field (DoF) effect te bereiken, aldus Samsung

Met het verbeterde S Health 3.0 biedt de GALAXY S5 extra tools om fit en gezond te blijven. Dankzij de Personal Fitness Coach en ingebouwde hartslagmeter kan de gebruiker beter in vorm blijven, aldus Samsung.

De GALAXY S5 ondersteunt de vijfde generatie Wi-Fi 802.11ac en 2X2 MIMO, en werkt op het 4G-netwerk. Voor een nog snellere verbinding, heeft de GALAXY S5 een Download Booster geïnstalleerd. Dit is een  Wi-Fi technologie dat je datasnelheid een boost geeft door Wi-Fi en 4G samen te laten werken. 

Het reliëf op de achterkant van de smartphone zorgt voor een moderne glamlook en het slanke en afgeronde device verschijnt in verschillende kleuren, zoals charcoal Black, shimmery White, electric Blue en copper Gold, aldus Samsung. De GALAXY S5 is IP67 stof- en waterdicht. Daarnaast is het toestel uitgerust met een vingerafdrukscanner, die het scherm ver- en ontgrendeld. Ultra Power Saving Mode zet het scherm op zwart/wit en alle onnodige features uit, om zo batterijgebruik te minimaliseren.

De GALAXY S5 is vanaf 11 april wereldwijd beschikbaar bij de gangbare verkoopkanalen van Samsung.

Door: Witold Kepinski

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!