Redactie - 25 februari 2014

Cisco voegt zijn Advanced Malware Protection (AMP) toe aan zijn Content Security Portfolio

 

Cisco voegt zijn Advanced Malware Protection (AMP), oorspronkelijk ontwikkeld door Sourcefire, toe aan zijn Content Security Portfolio, dat onder meer bestaat uit web- en e-mailbeveiligingsapparatuur en de Cloud Web Security service.

De integratie biedt klanten volgens Cisco meer voorzieningen om malware aan te pakken, waaronder detectie, blokkade en continue analyse van geavanceerde dreigingen. Dit geavanceerde aanbod behoort tot de eerste integratiesuccessen tussen Cisco en Sourcefire. Deze malwarebescherming is nu beschikbaar voor meer dan 60 miljoen zakelijke gebruikers die momenteel beschermd worden met Cisco Content Security-oplossingen.

Advanced Malware Protection maakt gebruik van de ‘cloud security intelligence’ netwerken van zowel Cisco als van Sourcefire (nu onderdeel van Cisco). Net zoals de aanvallen waartegen het is ontwikkeld, evolueert AMP om voortdurende monitoring en analyse te kunnen verrichten, zowel over het uitgebreide netwerk als vóór, tijdens en na een aanval. Door het combineren van de diepgaande kennis van Sourcefire over geavanceerde dreigingen en de analyse-expertise van Cisco, profiteren klanten van een ongekende zichtbaarheid en controle, gecombineerd met een kosteneffectieve en naadloze benadering van geavanceerde malwareproblemen.

Cognitive Threat Analysis

Cisco heeft tevens Cognitive Threat Analysis toegevoegd (vorig jaar overgenomen van Cognitive Security) als een optie voor klanten van Cisco Cloud Web Security. Cognitive Threat Analysis is een in hoge mate intuïtief zelf lerend systeem dat gebruik maakt van gedragsmodellering en het opsporen van afwijkingen om kwaadaardige activiteit te identificeren en om bedreigingen die actief zijn binnen het netwerk sneller te kunnen ontdekken. Zowel Cognitive Threat Analytics als AMP zijn beschikbaar op Cisco’s Cloud Web Security als een optionele licentie.

De toevoeging van geavanceerde malware-technologieën aan de Cisco web- en e-mailbeveiligingsoplossingen, en van Cognitive Threat Analysis aan Cisco’s Cloud Web Security, versterken het vermogen van Cisco om beveiligingsoplossingen te bieden die meer gecentreerd zijn rond dreigingen. Deze oplossingen zorgen volgens Cisco‘overal’ voor geavanceerde malwarebescherming, nog voor een dreiging zich kan manifesteren. Dankzij deze integratie kan Cisco een zeer breed scala aan aanvallen aanpakken.

Advanced Malware Protection en FirePOWER

Op het netwerk blijft AMP een geïntegreerde voorziening in FirePOWER-apparatuur voor Next-Generation IPS of Next-Generation Firewall, of verkrijgbaar als een afzonderlijk apparaat. FireAMP-oplossingen bieden ook endpoint-bescherming voor pc’s, mobiele apparaten en virtuele omgevingen. Deze oplossingen kunnen via een connector samenwerken met FirePOWER en afzonderlijke apparaten.

Cisco kondigt tot slot nieuwe snelle FirePOWER-apparaten aan, allemaal compatibel met AMP. De 8350 (15Gbps), 8360 (30Gbps), 8370 (45Gbps) en 8390 (60Gbps) zijn stapelbare aanvullingen op de FirePOWER-familie en werken met alle bestaande NetMods voor modulariteit en mixed-media ondersteuning. De FirePOWER 8300 serie levert volgens Cisco 50 procent meer doorvoer en is stapelbaar tot een doorvoer van meer dan 120Gbps.

Door: Witold Kepinski

 

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!