Redactie - 26 februari 2014

Xerox vindt het teleurstellend dat FNV Bondgenoten vasthoudt aan acties


Xerox vindt het teleurstellend dat FNV Bondgenoten vasthoudt aan acties. Xerox Venray heeft een statement gepubliceerd als reactie op de werkonderbreking bij de vestiging in Venray:

"De manufacturing & supply chain organisatie van Xerox in Europa is gevestigd in Venray en is sinds 1965 operationeel. Xerox Venray is met 807 mensen verantwoordelijk voor fabricage, logistiek en distributie van Xerox gebruiksartikelen, producten en onderdelen in Europa en DMO. De activiteiten zijn divers (zoals productie- en magazijnwerk, ordermanagement, planning, service, inkoop, finance en P&O).

Het laatste jaar zijn er door Xerox diverse veranderingen in gang gezet in de organisatie in Venray die de veranderende eisen van de markt adresseren. We verwachten dat in 2017 twee derde van onze omzet voortkomt uit services. Dit betekent verandering voor iedereen, dat is niet makkelijk maar wel noodzakelijk voor onze medewerkers en onze organisatie. Dit betekent dat we in Venray de business processen ook aan het veranderen zijn, waaronder het centraliseren van onze processen en supply chain management en het versimpelen van onze IT-infrastructuur om de Xerox business transformatie te ondersteunen.

We zijn druk bezig om zaken op orde te krijgen voor een betere toekomst voor onze mensen en onze business, een passende CAO hoort daarbij. FNV Bondgenoten heeft ons geïnformeerd over hun mandaat en we hebben meegewerkt met het zoeken naar een gemeenschappelijk doel door een eerste bod en daarna een verhoogd bod te doen. Ons bod vertegenwoordigt onze inzet voor een lange termijnstrategie met onze mensen. Naast de structurele salarisverhoging bieden we een prestatiebonus en een eenmalige uitkering. Bovendien zetten wij verder in op duurzame inzetbaarheid, zoals gezondheid, mobiliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Het is teleurstellend dat FNV Bondgenoten vasthoudt aan acties. Xerox heeft in goed vertrouwen samengewerkt met de vakbonden door het voorstellen van een verhoogd aanbod, waarvan wij geloven dat het acceptabel is voor zowel onze mensen als ons bedrijf. Wij vragen FNV Bondgenoten het aanbod te heroverwegen en te accepteren ten behoeve van hun leden, zodat we samen kunnen werken aan een wederzijds goed eindresultaat."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!