Kaseya verkoopt meer licenties, maar geeft geen omzet en winstcijfers
26-02-2014
Deel dit artikel:

Kaseya verkoopt meer licenties, maar geeft geen omzet en winstcijfers

 

2013 was voor Kaseya, leverancier van IT-systeembeheersoftware, een goed jaar zo meldt het bedrijf. Exacte omzet en winst of verlies cijfers geeft het bedrijf niet.

Kaseya verkocht meer softwarelicenties, trok het nieuwe klanten aan en omarmden meer klanten de SaaS-oplossing van Kaseya.  In de tweede helft van 2013 groeide het aantal verkochte licenties van Kaseya met meer dan vijftig procent vergeleken met dezelfde periode in 2012. Tijdens die zes maanden wist het bedrijf wereldwijd meer dan vijfhonderd nieuwe klanten aan zich te binden. Daarvan nam maar liefst zestig procent de SaaS-oplossing van Kaseya af.

De groei van Kaseya in 2013 is het resultaat van de recente veranderingen binnen het bedrijf. In juni 2013 nam Insight Venture Partners Kaseya over en Yogesh Gupta werd aangesteld als President en CEO. Gupta formeerde op zijn beurt een managementteam, gevolgd door investeringen in softwareontwikkeling om de IT-systeembeheeroplossing van Kaseya te verrijken en uit te breiden. Zo implementeerde het bedrijf een uitgebreid ‘agile development’-proces dat Kaseya in staat stelt de marktintroductietijd te versnellen naar drie hoogwaardige releases per jaar. De eerste release op basis van dit proces – Kaseya Virtual Administrator 6.5 (VSA) – kwam uit in januari 2014. Binnen twee weken meldden zich meer dan duizend klanten aan om te profiteren van deze upgrade. De release biedt betere kwaliteit en prestaties, evenals nieuwe platformondersteuning, aldus het bedrijf.

Kaseya vulde daarnaast zijn portfolio aan met drie belangrijke, strategische overnames, waaronder Zyrion (nu Kaseya Traverse) voor cloud- en netwerkbeheer, Rover Apps (nu Kaseya BYOD) voor Bring Your Own Device-beheer, en 365 Command voor Office 365-beheer. “De laatste zes maanden hebben we ons voornamelijk gericht op het uitbreiden en verrijken van ons aanbod en onze processen. Zo kunnen we Managed Service Providers en grote bedrijven die op ons vertrouwen, beter bedienen”, zegt Yogesh Gupta, President en CEO van Kaseya.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB