Redactie - 28 februari 2014

MWC 2014: Samsung Knox 2.0 is uitgebreid met app store en mdm


Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2014 in Barcelona zijn beveiligingspakket Knox 2.0 voorgesteld. Deze is uitgebreid met een marktplaats voor apps, en de komst van mobile device management-diensten in de cloud.

Knox is een security-softwareprogramma van Samsung dat cio’s meer controle geeft over de Samsung-smartphones die BYOD-gewijs gebruikt worden op de werkvloer. De Koreaanse elektronicagigant hoopt met dit business pakket bedrijven aan te trekken die overwegen om hun BlackBerry-oplossing in te ruilen voor een nieuw alternatief, uiteraard het liefst Samsung devices. IT-beheerders kunnen met Knox persoonlijke en corporate data op mobiele Android-toestellen van elkaar scheiden tot op het niveau van de apps.

Voorts encrypteert Knox de bedrijfsgegevens (met AES 256-bit encryptie) en worden applicaties beschermd tegen gegevenslekken, virussen en andere schadelijke software. De security-oplossing is volgens Samsung compatibel met traditionele bedrijfsinfrastructuur, ondersteunt VPN, en biedt nog heel wat andere MDM-mogelijkheden.

De nieuwe versie van Knox, die tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd voorgesteld, voegt enkele extra's toe aan het pakket, zoals een Knox Marketplace: een cloud-gebaseerde appstore via dewelke cio’s op een heel eenvoudige manier apps kunnen installeren op de toestellen van hun werknemers.

‘Box’ en ‘Go To Meeting’ werden al toegevoegd aan de store, net als een 150-tal andere apps. Straks zouden heel wat andere belangrijke en populaire bedrijfstoepassingen in de Marketplace terecht komen. Zoals verwacht worden ook Active Directory en single sign on ondersteund. Samsung werkt voor zijn Marketplace samen met white label-cloudspecialist AppDirect.

Overigens werd de manier waarop Knox omgaat met apps uit Google Play ook aangepakt. Alle data die door Android-apps genereerd en gebruikt wordt, wordt voortaan sowieso beschermd. Vroeger dienden persoonlijke en professionele toepassingen nog van elkaar gescheiden te worden, maar dat is blijkbaar niet mee nodig.
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!