Redactie - 01 maart 2014

Atos onderdeel Worldine introduceert nieuwe elektronische betalingen en transactiediensten

 

Worldline - een bedrijfsonderdeel van Atos dat is gespecialiseerd in elektronische betalingen en transactiediensten - demonstreerde zijn oplossingen op het terrein van consumer cloud, e-payment, Connected Living en Digital Retail tijdens het Mobile World Congress 2014 dat in Barcelona plaatsvond.

Worldline toonde tijdens het Mobile World Congress drie innovaties. Ten eerste Connected Car experience - er was een auto van Renault tijdens het event beschikbaar om het nieuwe R-Link multimedia-systeem te demonstreren. R-Link is een ingebed multimedia tablet dat is verbonden met internet via een Automotive Apps Store, waarin ruim 100 apps verkrijgbaar zijn. Ook was te zien hoe elektronische transacties in de auto in hun werk gaan.

Ten tweede was er de Mobile experience Geox: in samenwerking met de gemeente Barcelona werd een demo gegeven van de mobile experience Geox, vlakbij het beursterrein aan de Passeig de Gracia 52. Deze toepassing biedt verschillende opties: het gebruik van een smartphone met NFC tag, Tap & Pay, gebruik van NFC-technologie, het doen van aankopen met behulp van de applicatie en het verkrijgen van een QR-code, of Scan & Buy, met gebruikmaking van beeldherkenning voor het verkrijgen van extra informatie over product, vormgeving, kleuren en afmetingen.

Ten derder was er een demonstratie van mobiele face-to-face betalingen met NFC Host Card Emulation-modus - NFC is één van de verschillende technologieën die het gebruik van mobiele devices voor face-to-face betalingen mogelijk maakt. Worldline toonde de mogelijkheden van de mobiele applicaties van NFC, gebaseerd op de nieuwe modus Host Card Emulation (HCE), die met name gericht is op mobiele face-to-face betalingen en als één van de opties voor banken om het gebruik van Mobile Wallets mogelijk te maken.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!