Redactie - 03 maart 2014

Apple introduceert CarPlay voor iPhone gebruik in auto


Apple heeft bekendgemaakt dat een aantal bekende autofabrikanten CarPlay in hun auto's gaan integreren. Hiermee kunnen automobilisten hun iPhone onderweg op een slimmere en veiligere manier gebruiken.

Met CarPlay in hun auto hoeven iPhone-bezitters maar één woord te zeggen of één vingerbeweging te maken om te bellen, Kaarten te gebruiken, naar muziek te luisteren of berichtjes te lezen. De bediening gaat via de interface van de auto of de handige stembedieningsknop op het stuur waarmee je Siri activeert. Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo presenteren deze week de eerste modellen waarin CarPlay is geïntegreerd. Later volgen merken als BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroën, Subaru, Suzuki en Toyota.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Apple CarPlay is beschikbaar als update van iOS 7 en kan worden gebruikt op elke iPhone met een Lightning-poort (iPhone 5s, iPhone 5c en iPhone 5). CarPlay is geïntegreerd in bepaalde automodellen die in de loop van 2014 zullen worden geleverd.
 
Door: Witold Kepinski
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!