Redactie - 06 maart 2014

Microsoft verkopers bekritiseren salesbeleid van COO Kevin Turner


Microsoft verkopers zijn naar verluidt klaar met het salesbeleid van COO Kevin Turner (foto). Volgens Business Insider is het huidige sales model van Microsoft niet goed ingericht om volop te profiteren van de vraag naar cloud services.

De vraag is of Turner mee kan veranderen naar het nieuwe cloud services model van Microsoft. Bijvoorbeeld door verkopers realistische targets te geven die nu heel hoog liggen en door minder te hameren op de verkoop van Windows licenties.

WPC

Turner wordt gewaardeerd, maar ook bekritiseerd door partners en werknemers. Vooral als het gaat om kostenbesparingen die de coo heeft doorgevoerd of om het scorecard systeem waarbij werknemers elkaar beoordelen rond performance. Turner zei tijdens de World Partner Conference (WPC) 2013 in Houston dat alle wereldwijde 600.000 partners naar de cloud kunnen.  

Turner was de rechterhand van Microsoft CEO Steve Ballmer. Hij werd genoemd als mogelijke opvolger, maar dat werd Satya Nadella die op zijn beurt Turner roemt als voorbeeld van sterk leiderschap. Zo was Turner betrokken in de transactie van Microsoft naar een devices & services bedrijf.

Door: Witold Kepinski

 

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!