Mendix organiseert 24-uurs Hackathon tijdens Mendix World 2014
08-03-2014
Deel dit artikel:

Mendix organiseert 24-uurs Hackathon tijdens Mendix World 2014


Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatieplatform, organiseert tijdens Mendix World 2014 een speciale Hackathon. De ontwikkelde applicaties komen ten goede aan hulporganisatie Terre des Hommes. Mendix World is het jaarlijks grootste community evenement van Mendix en richt zich op gebruikers, klanten, partners en IT-professionals. Mendix World vindt plaats op 3 en 4 april in de Cruise Terminal in Rotterdam.

De sponsor van de Hackathon op Mendix World is Capgemini. De ontwikkelwedstrijd daagt teams van ontwikkelaars uit om innovatieve oplossingen te creëren die aansluiten op de behoeftes van goede doelen over de hele wereld, waaronder Terre des Hommes, dat zich richt op de rechten van het kind. Deelnemende teams zullen op 2 april ’s avond van start gaan en binnen 24 uur applicaties bouwen. Het publiek van Mendix World kan vervolgens stemmen en bepalen wie de ultieme winnaar is van de Mendix Hackathon Award 2014.

aPaaS

De deelnemers aan de Mendix Hackathon werken in teams van 2 tot 3 ontwikkelaars en worden begeleid door Mendix-experts. De teams beschikken over een eigen werkplek, mogen vrij gebruik maken van het Mendix App Platform en cloud-omgevingen en daarnaast is er een overvloed aan eten en snacks tijdens de lange nacht. De Hackathon is een uitbreiding op het programma van Mendix World 2014. Dit programma bestaat uit een mix inspirerende en praktische sessies over succesvolle app delivery strategieën en best practices, de toekomst van application Platform as a Service (aPaaS) en nieuwe functies van de Mendix App Platform.

“We zijn erg verheugd over de experts in de line-up en het goede programma van Mendix World 2014,” zegt Derek Roos (foto), CEO en medeoprichter van Mendix. “Dit evenement brengt experts, partners, executives en startups samen om succesverhalen te delen, best practices uit te wisselen en om op een geheel nieuw niveau naar applicatie developement te kijken. De Hackathon is hierbij een mooie uitbreiding, die deelnemers de mogelijkheid geeft om echte oplossingen te bieden voor goede doelen, en dat ten overstaan van een publiek van meer dan 1000 mensen.”

Registreren
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de Mendix World Hackathon. Teams zullen worden toegelaten op basis van wie het eerst komt, die het eerst maalt. De deadline voor registratie is 15 maart. Voor meer informatie of om een team te registreren, zie www.mendix.com/hackathon.

 
 

Terug naar nieuws overzicht