Eduard Smeets, Magic Software: 'We zoeken partners die interne en externe systemen aan elkaar koppelen'
08-03-2014
Deel dit artikel:

Eduard Smeets, Magic Software: 'We zoeken partners die interne en externe systemen aan elkaar koppelen'

 

Magic Software wil zijn partnerkanaal gaan uitbreiden. Het bedrijf dat software levert voor applicatie-integratie zoekt Original Equipment Manufacturers (OEM’s) voor hun integratieplatform Magic xpi. Volgens Eduard Smeets (foto), salesmanager Benelux bij Magic Software, staat integratie steeds hoger op de agenda bij veel organisaties. ‘Dat komt vooral ook door trends zoals cloud, Big Data, mobiele apps en social media. Daarnaast willen organisaties de informatie uit de back-office integreren met deze nieuwe technologieën.’

Tal van bedrijven moeten nog vaak handmatige koppelingen maken. ‘Dat is onbezonnen werk, want het vergt niet alleen veel tijd en inspanning. Denk ook aan het extra werk - en dus kosten - voor onderhoud. Door de integratie vergaand te automatiseren, kunnen zij forse kostenbesparingen realiseren’, aldus Smeets. ‘Magic xpi zorgt voor die automatisering dankzij standaard applicatieconnectoren voor onder meer SAP, JDE, Salesforce.com, MS Dynamics, MS Sharepoint, Lotus Notes en HL7. Organisaties kunnen met het integratieplatform ook de ontwikkelkosten per interface significant verlagen.

Magic xpi

De software van Magic Software is volledig grafisch en werkt op basis van drag & drop. Het is codevrij en platform- en databaseonafhankelijk. Bovendien heeft Magic Software, als een van de weinige EAI softwarebedrijven, de GigaSpaces XAP In-Memory Data Grid computing (IMDG) technologie geïntegreerd in zijn eigen technologie. Hierdoor wordt ingespeeld: op het aantal toenemende berichten – die door verschillende applicaties worden verstuurd; op de uitgebreidere mogelijkheden voor realtime analyses en op meer en snellere dataverwerking IMDG voorziet in een in-memory objectstore, meestal aangeduid als ‘cache’ of ‘space’. In deze space kunnen meerdere gedistribueerde applicaties grote hoeveelheden dataobjecten plaatsen, ophalen en uitwisselen, die op asynchrone wijze verkregen zijn uit diverse databronnen, aldus Smeets: “Het is voor gebruikers mogelijk om maximaal te profiteren van de voordelen van in-memory computing. Hiervoor hoeven zij hun bestaande applicaties niet aan te passen en hoeven ze IT-medewerkers niet bij te scholen. Door het combineren van de technologieën krijgen organisaties toekomstbestendige oplossingen in handen die optimale prestaties leveren nu de vraag naar big data en cloud computing sterk stijgt.”

Soort partners

Naar welke partners is Magic Software op zoek? “We zoeken vooral naar kleinere en middelgrote softwarebedrijven die vaak interne en externe systemen aan elkaar moeten koppelen voor hun klanten. Dit mogen ook internationale partners zijn, maar voorwaarde is dat ze een vestiging in Nederland hebben. Het maakt hierbij overigens niet uit welke softwarepakketten ze bieden, we kunnen vrijwel alles met elkaar integreren: van Human Resource Management en Supply Chain Management tot ERP.

Perceptive Software

Perceptive Software, voorheen Pallas Athena en leverancier van BPM- en Casemanagementsoftware, is in 2009 al een partner geworden. Zij selecteerden het iBOLT business integration-platform voor gebruik in hun BPM|One-oplossing. “Na grondig onderzoek van de EAI-markt hebben zij voor Magic xpi gekozen vanwege de intuïtieve en codevrije benadering. Hiermee zijn ze in staat om snel koppelingen te bouwen en vervolgens aan te passen aan de veranderende behoeften van hun klanten.” 

Voordelen voor partners

Partners krijgen toegang tot de portal voor softwarepartners en de Magic Developer Community, zodat ze zelf ook aanbevelingen kunnen doen bij het ontwikkelen van de technologie. Ze krijgen een uitgebreide technische en commerciële training over Magix xpi. De korting op de licenties zorgt ervoor dat het partnership prijstechnisch erg interessant is. Tot slot ontvangen partners uitgebreide marketingondersteuning, waaronder lead generation. Als er geïnteresseerden zijn, kunnen deze zich aanmelden per e-mail ([email protected]) of telefoon (030-65 66 266)."

 

Terug naar nieuws overzicht