Sophos biedt Advanced Threat Management aan MKB
10-03-2014
Deel dit artikel:

Sophos biedt Advanced Threat Management aan MKB

IT-security leverancier Sophos kondigt een uitgebreide update aan van zijn Unified Threat Management-oplossing, Sophos UTM. De nieuwste versie heeft meer dan 100 nieuwe features, maar de belangrijkste update is dat het nieuwe UTM-platform nu ook Advanced Threat Protection (ATP) beschikbaar maakt voor het midden- en kleinbedrijf; met functionaliteiten die normaal gesproken alleen voorbehouden zijn aan grote bedrijven.

Deze nieuwe Sophos UTM- versie is ontwikkeld door SophosLabs en brengt verschillende technologieën samen waarmee besmette clients snel geïdentificeerd en geïsoleerd kunnen worden en waarmee communicatie met kwaadaardige hosts voorkomen wordt. In de nieuwste versie is de bestaande firewall-, internet-, e-mail en endpoint-bescherming van Sophos UTM uitgebreid met Botnet-bescherming en cloud-‘sandboxing’. Sophos ondersteunt hiermee met name ondernemingen in het MKB door die toegang te geven tot geavanceerde bescherming zonder de complexiteit en kosten die dergelijke functionaliteiten doorgaans met zich meebrengen.

DLP

Deze nieuwe versie verhoogt volgens Sophos bovendien de snelheid van de veiligheidsscans aanzienlijk; in testomgevingen werd een verdubbeling van de doorvoersnelheid gemeten. De modules voor e-mail-, internet- en netwerkbescherming laten allemaal aanzienlijke verbeteringen zien, zoals vereenvoudigde e-mailencryptie en Data Loss Prevention (DLP): Sophos SPX-technologie maakt een aparte Public Key infrastructuur overbodig en beleidsmatige DLP kan automatische encryptie aansturen.

IPS

Verder is er Slimmere Web Control:gestroomlijnde inrichting van de beleidsregels maakt gedetailleerd gebruikersbeheer mogelijk, de transparante webfiltering van https-verkeer zorgt voor naadloze bescherming. Mobil Access Control zorgt voor WiFi- en VPN-veiligheid dankzij de combinatie van Sophos UTM met de Mobile Device Management-functies in Sophos Mobile Control. Dankzij verhoogde IPS-prestaties, mogelijk gemaakt door intelligent proces- en patroonbeheer, zijn de scansnelheden aanzienlijk verhoogd en daardoor kunnen netwerkaanvallen snel geblokkeerd worden en inbraken voorkomen worden.

Botnet

Tot slot biedt de nieuwe Sophos UTM-versie bescherming tegen botnets en overname. Sophos Advanced Threat Protection identificeert en blokkeert besmette machines en voorkomt communicatie met kwaadaardige command en control-servers.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB