Redactie - 11 maart 2014

SQS testconsultant Romano Badal opgenomen in nationale karateselectie voor WK 2014

 

SQS testconsultant Romano Badal is voor het eerst in zijn loopbaan opgenomen in nationale karateselectie die volgende jaar mee doet aan het WK. “De bondscoach heeft mij gevraagd voor de selectie. Ik moet natuurlijk wel zorgen dat ik fit blijf.”

Badal werd onlangs voor de tweede keer Nederlands kampioen karate in de klasse +90 kilo bij wedstrijden van de Internationale Budo Federatie. In 2006 werd Badal al eens Europees kampioen. Het WK is zijn volgende grote toernooi. Het EK dat binnenkort zou worden gehouden in Oekraïne gaat vanwege de politieke situatie in het land niet door.

“Het was een grote verrassing om Nederlands kampioen te worden. Ik had er zeker niet op gerekend”, aldus Badal. “Ik ben ook heel benieuwd hoe het is in een nationale selectie. We gaan een keer per maand gezamenlijk trainen en daarnaast train ik bij mijn eigen school. Ik verheug me vooral op wedstrijden tegen de vechters uit Engeland. Die zijn goed.”

Voor Badal is karate een ‘way of life’, waar hij ook in zijn dagelijkse werk als test coördinator profijt van heeft. “Karate doe je in de Dojo (karateschool), maar het echte karate begint pas buiten.” Dan gaat het niet om karatecompetities, maar om de gevechten die er werkelijk toe doen. Dat zijn de dingen die in je dagelijks leven op je af komen, zoals de uitdagingen in je baan. Hierin merk ik vooral wat karate met me doet. “Je leert doorzetten, omgaan met tegenwicht, je wordt zelfverzekerder en je kunt je kalmte beter bewaren.”

“In mijn werk moet ik nogal eens slecht nieuws melden, als ik bijvoorbeeld een lek heb gevonden in software. Dat is niet leuk, maar ik weet wat teleurstelling of boosheid kan doen met mensen. Door mijn karatetraining kan ik daarop anticiperen.” Een ander voordeel is vooruitdenken. “Als tester kijk ik altijd verder. Ik probeer ook aan te geven hoe je een lek kunt dichten. Of in sporttermen kan verslaan.”

Het WK karate is volgend jaar op 3 en 4 oktober in het Duitse Steinfurt.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!