Redactie - 11 maart 2014

Sogeti helpt verzekeraars in strijd tegen fraude


Sogeti schiet verzekeraars te hulp in de strijd tegen fraude. Het bedrijf lanceert een fraudebestrijdingssysteem waarmee verzekeraars fraude eenvoudiger en sneller kunnen bestrijden. Het D-Tect systeem bewaakt het proces, zorgt voor een snelle dossierafhandeling en stelt zeker dat dossiers gebruikt kunnen worden als juridisch bewijsmateriaal.

Verzekeraars kunnen met D-Tect eenvoudig gegevens uitwisselen met bijvoorbeeld het Kenniscentrum Fraude in de Zorg van Zorgverzekeraars Nederland. Pionier DSW is de eerste verzekeraar die gebruikmaakt van D-Tect. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) noemt DSW 'zeer succesvol' in zorgfraudebestrijding.

D-Tect
D-Tect is een softwareoplossing gebaseerd op het Microsoft.NET platform. Fraudegegevens zijn eenvoudig in te voeren omdat D-Tect gekoppeld is aan eigen systemen. Via de ingebouwde Business Intelligence (BI) module kunnen organisaties snel en eenvoudig managementinformatie uit D-Tect halen. Denk hierbij aan informatie over het aantal lopende of afgeronde fraudezaken in een bepaalde periode.

Verzekeraars geven zelf aan hoe informatie weergegeven moet worden, waarbij gekozen kan worden uit allerlei grafische vormen. Met het nieuwe fraudebestrijdingssysteem kunnen verzekeraars ook makkelijk en snel dossiers delen met de FIOD. De gebruiker kan met D-Tect eveneens in één oogopslag laten zien of een bepaalde dienstverlener ook betrokken is bij een andere instelling waar eerder fraude-onderzoek heeft plaatsgevonden.

Onderdeel van het beleid
“Fraudebestrijding is een belangrijk onderdeel van ons beleid. Hiermee bewijzen we niet alleen onze eigen verzekerden, maar eigenlijk iedereen een dienst. Met de ontwikkeling van dit systeem heeft Sogeti ons enorm geholpen bij het sneller en makkelijker verwerken van grote hoeveelheden gegevens die gemoeid zijn met fraude-onderzoeken,“ aldus Raymond Nyns, Manager Bijzonder Onderzoek van DSW.

Het fraudebestrijdingssysteem D-Tect voldoet aan het ‘Protocol Verzekeraars & Criminaliteit’ en het ‘Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen’ (PIFI). Deze protocollen zijn van toepassing op alle schade- en zorgverzekeraars.

WH

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!