Redactie - 12 maart 2014

VMware Virtual SAN is verkrijgbaar vanaf 2495 dollar per processor

 

VMware, maakt bekend dat VMware Virtual SAN, VMware’s eerste oplossing op het gebied van Software Defined Storage, per direct beschikbaar is.

VMware Virtual SAN is ingebouwd in de VMware vSphere-kernel en biedt een nieuwe laag van hypervisor-converged storage. De software bundelt en poolt interne disks en flash-apparaten van x86-servers om zo snel gedeelde storage voor virtuele machines te creëren. Volgens interne benchmarks behaalt VMware Virtual SAN twee miljoen input/output operaties per seconde (IOPS) op een ready-only workload op een 32-node cluster. Verder haalt het  640.000 IOPS op een mixed workload op en 32-node cluster.

Dynamische storage voor virtuele machines
VMware Virtual SAN biedt volgens de leverancier de betrouwbaarheid en robuustheid van een enterprise storage-systeem, en is zeer adequaat in het beschermen tegen dataverlies in geval van hardwarestoringen. Het is bovendien geschikt voor verschillende scenario’s in virtuele omgevingen, zoals Virtual Desktop Infrastructure (VD), test/ontwikkeling en disaster recovery. Het omvat de volgende functionaliteiten. Ten eerste de Hypervisor-converged architectuur: VMware Virtual SAN biedt binnen in de VMware vSphere-kernel een datapad voor de beste prestaties. Doordat het gebruik van resources afneemt, is er minder dan 10 procent CPU-tijd nodig, aldus VMware. 

Ten tweede high-performance met dynamische en lineaire schaalbaarheid: VMware Virtual SAN gebruikt flash om snellere prestaties te leveren via read / write caching. De software biedt een losse en dynamische benadering doordat klanten de mogelijkheid hebben hun clusters lineair, on-demand te schalen door nodes toe te voegen aan een cluster, of disks toe te voegen aan individuele nodes.

Ten derde is er storage policy-based management: Met storage policy-based management verplaatst VMware Virtual SAN het beheermodel voor storage van het apparaat naar de applicatie. Een enkele VMware Virtual SAN datastore kan verschillende service-levels bieden op basis van individueel VM-beleid. IT-beheerders hebben hierdoor geen last meer van complexe configuraties via LUN’s of volumes, ze vermijden overprovisioning en kunnen het beleid eenvoudig aanpassen. Met geautomatiseerd(e) provisioning en beheer vergroten beheerders hun kansen om aan de SLA’s te voldoen.

Ten vierde biede VSAN Integratie met het VMware-portfolio: VMware Virtual SAN is eenvoudig te configureren en te implementeren met VMware vSphere Web Client. Dankzij de integratie met VMware vSphere kunnen klanten nu ook gebruikmaken van diensten als backup, klonen, replicatie en snapshots, maar ook van functionaliteiten als Distributed Resource Scheduler, High Availability, vMotion en Storage vMotion. Daarnaast werkt VMware Virtual SAN met VMware Horizon View 5.3.1, VMware vCenter Site Recovery Manager en VMware vCenter Operations Management Suite.

VMware Virtual SAN is een hardware-onafhankelijke oplossing waardoor het kan worden ingezet op diverse servers. Klanten hebben twee opties voor het implementeren van VMware Virtual SAN: VMware Virtual SAN Ready Nodes (vooraf gevalideerde configuratie van servers) en een lijst met componenten gebaseerd op hardware die compatibel zijn, zodat de klant zelf de keuze voor een component kan maken. Er zijn op dit moment meer dan 150 componenten en 13 Ready Nodes gecertificeerd voor VMware Virtual SAN. De VMware Compatibility Guide voor VMware Virtual SAN is beschikbaar via: http://www.vmware.com/nl/resources/compatibility/wizard/request.php?deviceCategory=vsan

Ondersteuning
VMware Virtual SAN software profiteert volgens VMware van economisch voordeel door het bundelen van interne disks en flash-apparaten van x86-servers. Hierdoor mijden klanten hoge kosten aan het begin, door klein te beginnen en door disks en nodes toe te voegen aan hun VMware Virtual SAN-cluster als dat nodig is (voor capaciteit en performance). VMware helpt klanten te besparen op Opex-kosten door middel van automatisering waardoor handmatige processen verdwijnen, evenals change management, storage-configuratie en capaciteitsplanning.

Prijzen en beschikbaarheid
VMware Virtual SAN is per direct algemeen beschikbaar. VMware Virtual SAN is verkrijgbaar vanaf 2.495 US dollar per processor. VMware Virtual SAN voor desktop is beschikbaar vanaf 50 US dollar per gebruiker.

Voor een bepaalde periode kunnen klanten een combinatie van VMware Virtual SAN en VMware vSphere Data Protection Advanced aanschaffen voor 2.875 US dollar per processor. Voor een bepaalde periode kunnen klanten van VMware Virtual Storage Appliance 20 procent korting krijgen op de productprijs voor een upgrade naar VMware Virtual SAN. Test VSAN hier.

Door: Witold Kepinski

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!