Redactie - 14 maart 2014

Pure Storage meldt omzetgroei van 700 procent in 2013

 

Pure Storage, de aanbieder van all-flash enterprise storage, meldt dat het een jaar van ongekende groei achter de rug heeft. Een van de successen in 2013 is de groei van maar liefst 700 procent. Exacte omzet en winstcijfers geeft het Californische bedrijf niet.

"We hadden voor 2013 extreem ambitieuze doelstellingen op het gebied van verkoop en productontwikkeling gesteld, en ik kan met trots zeggen dat we ze allemaal ruim hebben overtroffen”, aldus Scott Dietzen (foto), CEO van Pure Storage. “Dit is het bewijs dat wij verwachtingen kunnen waarmaken en dat zakelijke flash adoptie nog sneller omarmd wordt dan marktanalisten hebben voorspeld. We hebben geholpen bij het versnellen van deze trend door het leveren van veerkracht, kosteneffectiviteit en voorspelbare prestaties die zakelijke klanten nodig hebben om flash breed in te zetten.”

Sinds Pure Storage in augustus een financieringsronde aankondigde van 150 miljoen dollar, de grootste in de geschiedenis van zakelijke opslag, heeft het bedrijf volgens Dietzen een aantal mijlpalen bereikt in 2013. Ten eerste 700 procent groei ten opzichte van het jaar ervoor. Ten tweede voor elk kwartaal in 2013 een groei van meer dan 50% ten opzichte van het kwartaal ervoor. ten derde installatie van meer dan 10 Pure FlashArrays bij diverse klanten op locatie, wat heeft geleid tot de vorming van een “>1PB club” (qua hoeveelheid bruikbare flashopslag). Ten vierde 650 procent groei van het klantenbestand ten opzichte van het jaar ervoor. Ten vijfde een beschikbaarheid van 99,999 procent voor het hele klantenbestand. Ten zesde de verkoop van de 1000e Pure FlashArray.

Verder werd het channel bereik verdrievoudigd. Pure Storage heeft wereldwijd een netwerk van meer dan 200 partnerorganisaties; dit netwerk is goed voor 40% van de nieuwe opdrachten, aldus de leverancier. 45 procent van het aantal opdrachten afkomstig van bestaande klanten.

De afgelopen maanden heeft het bedrijf nieuwe kantoren wereldwijd geopend, inclusief Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Japan, Korea, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland en grote steden in de VS. Inmiddels is het bedrijf erkend door Gartner met de Cool Vendor Award 2013.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!