Samsung introduceert beveiligingsoplossing KNOX in Nederland
14-03-2014

Samsung introduceert beveiligingsoplossing KNOX in Nederland


Samsung introduceert beveiligingsoplossing KNOX in Nederland. Knox is een security-softwareprogramma van Samsung dat cio’s meer controle geeft over de Samsung-smartphones die BYOD-gewijs gebruikt worden op de werkvloer. De Koreaanse elektronicagigant hoopt met dit business pakket bedrijven aan te trekken die overwegen om hun BlackBerry-oplossing in te ruilen voor een nieuw alternatief, uiteraard het liefts Samsung devices. IT-beheerders kunnen met Knox persoonlijke en corporate data op mobiele Android-toestellen van elkaar scheiden tot op het niveau van de apps.

Voorts encrypteert Knox de bedrijfsgegevens (met AES 256-bit encryptie) en worden applicaties beschermd tegen gegevenslekken, virussen en andere schadelijke software. De security-oplossing is volgens Samsung compatibel met traditionele bedrijfsinfrastructuur, ondersteunt VPN, en biedt nog heel wat andere MDM-mogelijkheden.

De nieuwe versie van Knox, die tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd voorgesteld, voegt enkele extra's toe aan het pakket, zoals een Knox Marketplace: een cloud-gebaseerde appstore via dewelke cio’s op een heel eenvoudige manier apps kunnen installeren op de toestellen van hun werknemers.

‘Box’ en ‘Go To Meeting’ werden al toegevoegd aan de store, net als een 150-tal andere apps. Straks zouden heel wat andere belangrijke en populaire bedrijfstoepassingen in de Marketplace terecht komen. Zoals verwacht worden ook Active Directory en single sign on ondersteund. Samsung werkt voor zijn Marketplace samen met white label-cloudspecialist AppDirect.

Overigens werd de manier waarop Knox omgaat met apps uit Google Play ook aangepakt. Alle data die door Android-apps genereerd en gebruikt wordt, wordt voortaan sowieso beschermd. Vroeger dienden persoonlijke en professionele toepassingen nog van elkaar gescheiden te worden, maar dat is blijkbaar niet mee nodig.

De Nederlandse IT-afdelingen die gebruikmaken van KNOX, hebben grip op privétoestellen die zakelijk gebruikt worden en op Android draaien, aldus Erik Swart (foto), Director B2B Nederland bij Samsung. "Ze kunnen security policies instellen zonder dat de privacy van de medewerker wordt aangetast. Met Samsung KNOX worden op een smartphone of tablet zakelijke applicaties en gegevens gescheiden van privétoepassingen en -data. De zakelijke applicaties worden daarvoor in een container geplaatst. Binnen deze container gelden strikte beveiligingsregels voor het gebruik van applicaties en de opslag van gegevens. Toepassingen die buiten de container staan, hebben beperkte of geen toegang tot de data die in de container staan. Dit is afhankelijk van de gekozen instellingen. Alle gegevens die binnen de container worden opgeslagen, zijn beveiligd tegen malware en phishingaanvallen. Ook als de smartphone of tablet gestolen is, kunnen hackers niet bij de data."

Door: Witold Kepinski
 
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security