Symantec ontslaat CEO Steve Bennett
21-03-2014

Symantec ontslaat CEO Steve Bennett

 

Symantec CEO Steve Bennett (foto) is na 18 maanden werkzaamheden alweer ontslagen. De security en storage leverancier verliest hierdoor zijn tweede ceo binnen twee jaar. Symantec ontsloeg eerder CEO Enrique Salem.

In een verklaring wordt Bennett bedankt voor zijn werkzaamheden. Symantec zegt te blijven gaan voor een jaarlijkse 5 procent en zijn brutowinst te verbeteren. Symantec wordt nu tijdelijk geleid door Michael Brown. Er wordt gezocht naar een nieuwe ceo.

Marktonderzoekers vinden dat Symantec het moeilijk heeft in een securitymarkt, waar nieuwe benaderingen inzake bescherming van diensten en devices de klassieke securityproducten overklassen, in het bijzonder wat aanvallen met behulp van voordien onbekende zwakheden betreft (zero day attacks). “Symantec is een vertegenwoordiger van de oude garde van security software,” wordt een risicokapitaal-investeerder geciteerd in de Wall Street Journal, met moeite om te innoveren. Opmerkelijk, want Symantec was een der eerste securitybedrijven om buiten het pure anti-virus gebied te investeren, met onder meer de aankoop van databeheerbedrijf Veritas.

Na de aankondiging van het ontslag van Bennett zakte het aandeel van Symantec na beurseinde met 6 à 10 procent. Sinds begin 2014 daalde het aandeel gestaag met ongeveer 12 procent.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security