Google Gmail e-mailservice is voortaan compleet versleuteld
21-03-2014

Google Gmail e-mailservice is voortaan compleet versleuteld

 

De Google Gmail e-mailservice is voortaan compleet versleuteld. Daarmee wil Google voorkomen dat inlichtingendiensten, zoals de NSA, het mailverkeer nog doorsnuffelen zo meldt Datanews.

Vanaf nu gebruikt Gmail altijd een met encryptie beveiligde https-verbinding, laat Google weten. Dat moet ervoor zorgen dat e-mails die tussen de computers van de gebruiker en de Google-servers heen en weer schieten niet leesbaar zijn voor buitenstaanders, zelfs als je een publieke wifi-verbinding gebruikt.

Sterker nog: ook de datatransmissie tussen Google-servers en -datacenters wordt versleuteld. Dat is van belang, omdat we uit de lekken van klokkenluider Edward Snowden weten dat de NSA intern gebruikersgegevens afgetapt heeft bij Google. Het bedrijf heeft altijd volgehouden dat het daar niets van wist en er zeker niet aan meegewerkt heeft.

De vraag is maar hoe veilig die encryptie blijkt. Niet vergeten: de NSA geroeide uit de codebrekers ten tijde van WOII en is nog steeds gespecialiseerd in cryptologie.

In samenwerking met Datanews

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security