Redactie - 24 maart 2014

Macaw verzorgt mobiele werkplekken tijdens Nuclear Security Summit


De Nuclear Security Summit zorgt de komende dagen voor veel vertraging in Nederland. IT-dienstverlener Macaw schiet forenzen die hierdoor langs de drukste snelwegen in ons land stranden te hulp. Gestrande werknemers kunnen gebruik maken van mobiele werkplekken die door de dienstverlener worden aangeboden.

Van 24 tot en met 28 maart wil Macaw weggebruikers die wel in de auto stappen de mogelijkheden van het mobiele werken direct zelf laten ervaren. Met een mobiel kantoor doet de IT-dienstverlener diverse plekken aan langs de snelwegen van Nederland, die naar verwachting het zwaarste getroffen worden door de Nucleaire Top.

Mobiele 'top'-werkplekken
De werkplekken die worden aangeboden worden ook wel de mobiele 'top'-werkplekken genoemd. Macaw wil hiermee de mogelijkheden van de digitale werkplek in de cloud aantonen. Macaw biedt in dit mobiele kantoor iedereen breedband mobiel internet en een kop koffie of energy drink aan. Het werk kan hierdoor ondanks files en omleidingen gewoon doorgaan.

“Ik kom dagelijks bedrijven tegen, die geen voorzieningen hebben voor mobiel werken”, zegt Roel Bergsma, directeur Business Development van Macaw. “Werkgevers verschuilen zich soms achter security issues, maar er wordt juist een onveilige situatie gecreëerd wanneer werknemers hun documenten en gevoelige informatie op een USB-stick mee naar huis nemen. Dat is onnodig, want met de technologie van vandaag kan iedereen altijd en overal met elkaar samenwerken.”

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!