Redactie - 24 maart 2014

ARCADIS en Antea Group werken samen op gebied van beheer en BGT


ARCADIS en Antea Group (voorheen bekend als Oranjewoud) gaan een samenwerking aan voor de gemeentelijke markt. De bedrijven hopen hierdoor de markt beter te kunnen bieden.

ARCADIS bouwt de activiteiten rond haar beheersystemen voor de openbare ruimte gefaseerd af. Klanten van ARCADIS ontvangen een aanbieding om over te stappen naar GBI van Antea Group. ARCADIS gaat zich in de samenwerking richten op de invulling van de vraag naar oplossingen voor de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Klanten van Antea Group kunnen gebruik maken van deze expertise.

Bezuinigingen
Gemeentes moeten in de huidige tijd veel bezuinigen. Tegelijkertijd wordt van hen verwacht dat zij ICT-beheersystemen zowel modern als actueel houden en integraal inzetten. Op BGT gebied moeten grote stappen gezet worden om te voldoen aan de wettelijke bepalingen en de nieuw beschikbare data te benutten voor beheer.

Het is dan ook een turbulente tijd voor gemeentes. Met hun samenwerking willen ARCADIS en Antea Group hier op in spelen. GBI van Antea Group is een modern systeem dat alle data omvat om efficiënt en effectief beheer van de openbare ruimte mogelijk te maken. Het systeem is geschikt voor alle beheerniveaus. ARCADIS zet in op de transitie naar de BGT met technische innovaties in de geobasisregistraties en de efficiënte productieprocessen.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!