i³ groep lanceert content- en archiefplatform voor medische sector
25-03-2014

i³ groep lanceert content- en archiefplatform voor medische sector


i³ groep lanceert tijdens Zorg en ICT de Vendor Neutral Archive oplossing Hub. Dit content- en archiefplatform is speciaal voor de medische sector ontworpen en verzorgt zowel de opslag, archivering en ontsluiting van zowel clinische als non-clinische data in een ziekenhuis.

Het platform biedt de mogelijkheid PACS en opslagsystemen los te koppelen. De lock-in tussen deze lagen verdwijnt hierdoor en het migreren naar een nieuwere of andere versie van bijvoorbeeld een PACS systeem wordt goedkoper, eenvoudiger en sneller. Dankzij universele koppelingen en gecentraliseerde opslag hebben alle ketens in de zorgketen daarnaast altijd de meest actuele patïentinformatie tot hun beschikking.

Grote uitdagingen
“Wij zien bij veel ziekenhuis ontzettend grote uitdagingen op het gebied van informatie management, de centralisatie van data opslag, de ontsluiting van deze data aan alle onderdelen van de zorgketen en de problematiek op het gebied van migraties. Door de koppeling tussen deze verschillende systemen via Hub te laten lopen ontstaat een veel beter te controleren informatiestroom. Hub bestaat uit drie onderdelen: de VNA software die de koppeling naar bijvoorbeeld PACS, EPD, ZIS of andere bronnen verzorgt, een storage en/of archief systeem voor de opslag en de 24/7 onderhouds- en beheerdiensten van i³ groep. Omdat het systeem kan meegroeien en krimpen met de informatiebehoefte van de organisatie maakt het ziekenhuis direct een transitie van CAPEX naar OPEX, dit is financieel bijzonder aantrekkelijk omdat er geen grote kapitaalinvesteringen meer nodig zijn”, zegt Lucien Callaars, Sales Manager Healthcare & Education i³ groep.

Hub wordt aangeboden door i³ groep dochteronderneming Smart Information Solutions, maar is ook via i³ groep verkrijgbaar. Meer informatie over Hub is hier te vinden. 
 
WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage