Redactie - 25 maart 2014

Digitale operatiekamer levert flinke winst op


Het digitaliseren van een operatiekamer (OK) kan flinke winst opleveren. Video-over-ip-systemen zorgen er bijvoorbeeld voor dat medische beelden eenvoudiger kunnen worden geschakeld. Ook is het mogelijk de beelden op te nemen voor latere review en training.

Huiskamp Audioviseel besteedt op Zorg en ICT 2014 aandacht aan video-over-IP-systemen voor OK's. Het bedrijf stelt dat een digitale OK het werk van artsen vereenvoudigt en daarnaast fouten voorkomt. Handelingen kunnen worden uitgevoerd via een touchpaneel, waardoor alle medische gegevens direct en nauwkeurig kunnen worden verwerkt.

Infrastructuur efficiënter gebruiken
De IT-infrastructuur in OK's kan daarnaast op een efficiëntere wijze worden gebruikt, waardoor minder kabels nodig zijn. Dit vereenvoudigt het werk van de verpleging, aangezien zij slechts rekening hoeven te houden met één type kabel om mobiele bronnen aan het systeem te kunnen koppelen.

“Medisch gekeurde transmitters en receivers staan centraal bij een video-over-IP oplossing. Zij doen de conversie van video naar IP en sturen vervolgens het signaal naar een centrale switch. De switch staat verbonden met receivers, die de streams naar het scherm sturen. De OK switch staat daarnaast ook in verbinding met een serverset die de mogelijkheden van het systeem functioneel uitbreid vanuit het data center. Hierdoor is video-over-IP een veel hygiënischere en betrouwbaardere oplossing dan traditionele AV-systemen, aldus Peter Spaans verantwoordelijk voor healthcare bij Hulskamp Audiovisueel.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!