Redactie - 26 maart 2014

Infor introduceert CloudSuite


Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, kondigt Infor CloudSuite aan, de eerste Infor groep met branchespecifieke applicatiesuites die beschikbaar zijn via Amazon Web Services’ (AWS) cloud. Infor CloudSuite biedt software met branchespecifieke functionaliteiten en een flexibel abonnementsmodel.

Elke branchespecifieke suite binnen Infor CloudSuite bundelt diverse applicaties, die aanvankelijk autonoom werden ingezet om op holistische wijze belangrijke bedrijfsfuncties per branche te ondersteunen. Dit, samen met snelle en eenvoudige provisioning en een SaaS-prijsmodel zorgt ervoor dat Infor CloudSuite de manier verandert waarop enterprise software wordt geleverd en gebruikt door klanten.

“SaaS heeft vooral betrekking op HCM, CRM of een andere randapplicatie en nooit op bedrijfskritische activiteiten,” zegt Charles Phillips (foto), CEO van Infor. “Infor CloudSuite herdefinieert cloud voor de enterprise en biedt de eerst volledige suite van zakelijke applicaties die speciaal ontwikkeld is voor specifieke branches en in een publieke cloud draait via Amazon Web Services.”

Infor gebruikt de AWS-cloudinfrastructuur, waardoor klanten kunnen profiteren van de expertise van Amazon en de schaalvoordelen om zo on-demand toegang te krijgen tot middelen wanneer ze die nodig hebben. Infor is bezig om de bestaande abonnees te consolideren en met de transitie van de huidige interne infrastructuur naar het AWS-platform. AWS levert diensten in 10 regio’s, met 25 beschikbare zones en 51 wereldwijde Amazon CloudFront Edge-locaties.

“AWS heeft de beste en meest geavanceerde cloudinfrastructuur ter wereld, met een leveringsmodel, kostenstructuur en focus op operational excellence die onze producten perfect aanvult en verbetert,” zegt Phillips. “Bovendien is de band tussen Infor en AWS versterkt dankzij een gemeenschappelijke focus op gebruikservaring, een snel innovatietempo en een op standaarden gebaseerde architectuur.”

Infor is van plan de branchespecifieke suites op AWS gedurende 2014 uit te rollen. Dit voorjaar wordt gestart met Infor CloudSuite Automotive, Infor CloudSuite Aerospace & Defense en Infor CloudSuite Hospitality. Begin deze zomer verwacht Infor te komen met Infor CloudSuite Corporate.
 
Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!