Redactie - 27 maart 2014

Ontwikkelaars en gebruikers van mobiele apps komen samen op Appril


Het festival over apps en mobiel internet Appril staat voor de deur. Gedurende de volledige maand april vinden meer dan 100 workshops, lezingen en borrels plaats. Ontwikkelaars, gebruikers van mobiele apps en andere geïnteresseerden kunnen op Appril samenkomen, nieuwe dingen leren en netwerken.

De activiteiten van Appril vinden verspreid over geheel Nederland plaats. Het festival is aanwezig in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. De organisatoren willen met het festival de digitale revolutie stimuleren. Appril staat dan ook geheel in het teken van het in verbinding brengen van mensen.

Feestelijke opening
Het festival wordt op 1 april feestelijk geopend in Amsterdam (18:00-22:30u, in Oldschool Amsterdam), Rotterdam (17:00-19:00u, bij Coolblue), Den Haag (13:00-15:00u, bij BINK36) en Utrecht (16:30-18:30u, bij One Shoe). Appril gaat op 3 april ook in Eindhoven van start. Gedurende de hele maand april vinden er in de 5 steden allerlei lezingen, workshops en borrels plaats over apps en mobiel internet.

Iedere week in april kent een eigen thema:

  • Share: Interactivity & Media (1 t/m 5 april) over de invloed van digitale ontwikkelingen op de media.
  • Work: Business & Productivity ( 7 t/m 11 april) over de invloed van digitale ontwikkelingen op onze huidige manier van werken en over het verhogen van de zakelijke productiviteit.
  • Life: Lifestyle & Health (14 t/m 18 april) over apps die invloed hebben op ons dagelijks leven. Onderdeel van dit thema is het ‘Reboot your battery’ programma. Dit programma gaat in op het resetten van body en mind en laat mensen stilstaan bij datgene waar ze mee bezig zijn.
  • Play: Games & Fun (21 t/m 25 april) over de (overlappende) werelden van game developers en app-ontwikkelaars. 
  • Inspire: Art & Apps (1 t/m 30 april) over de inbreng van kunstenaars uit de e-cultuur. Gedurende de hele maand april stellen kunstenaars vragen bij de effecten van apps op ons gedrag en gebruiken digitale interactie om fysieke interactie uit te lokken. Kunstenaars toveren deze maand onder andere het Vondelpark om tot een virtuele exporuimte.
Inschrijven
Deelname aan het festival is gratis. Klik hier om je in te schrijven voor Appril. 

WH
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!