Internet of Things: the sky is the limit
28-03-2014
Deel dit artikel:

Internet of Things: the sky is the limit

 

Internet of Things (IoT) is niet meer een trend, het is een business kans voor channel partners. Dit zeiden Guido Jouret, vice-president en general manager van de Cisco IoT Business group, en Steve Stenhilber, vice president van de Cisco Industry Solutions Group tijdens de Cisco Partner Summit 2014 in Las Vegas. Daarom biedt Cisco zijn channel partners een programma en productportfolio om specialist te worden in Internet of Things oplossingen. Cisco partners kunnen zich onderscheiden op het gebied van beheer en security, vanaf het device tot aan de applicatie op het netwerk, aldus de Cisco managers.

Dingen

Cisco verwacht dat er tegen 2020 rond 50 miljard devices en objecten geconnecteerd zijn aan het internet. Het netwerk is hierbij essentieel voor de overdracht en convergentie van data, processen en dingen. Cisco verwacht dat de zakelijke markt meer gebruik gaat maken van Internet of Things, waarbij devices en objecten met het internet worden geconnecteerd, zoals auto’s en lantaarnpalen.

Branchespecialisten

Kansen met IoT in liggen volgens Cisco in de gezondheidszorg, onderwijs, energie, openbare veiligheid, transport, smart cities, defensie en retail. Komende tien jaar is de zakelijke markt goed voor 14,4 biljoen dollar, waarvan 4,6 biljoen dollar door overheden wordt uitgegeven. Dit is een uitgelezen kans voor resellers, service providers en technische branchespecialisten, aldus de netwerkleverancier. Cisco biedt partners hiervoor ondersteuning, onder ander met een solutions programma, certificeringen en branchegerichte sales en marketing services.

IOx

Cisco introduceerde recentelijk het IOx platform voor dataverwerking rond het Internet of Things. Cisco noemt IOx 'fog computing' waarbij computing taken worden uitgevoerd aan de rand (edge) van het netwerk. IOx voorziet Cisco edge apparatuur, zoals routers en IP camera's, met applicaties die data zelf kunnen verwerken en beheren. Het IOx platform gebruikt de Linux en Cisco's IOS besturingssystemen. Hiermee kunnen channel partners organisaties verbinden met devices, sensoren en andere dingen via een veilige ethernet infrastuctuur, met onder andere software defined networking (sdn). Cisco wil zich onderscheiden met IoT oplossingen op het gebied van security, applicatie mogelijkheden en gebruikersgemak.

Tasjkent

Wereldwijd worden Cisco Internet of Things oplossingen verkocht door channel partners die een branche-specifieke kennis hebben. Bijvoorbeeld door AGT International die in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, verkeersopstoppingen voorkomt met traffic management oplossingen. Deze IoT oplossing bestaat onder andere uit nummerbordherkenning, verkeerslichtenbeheer en snelheidscontroles.

Het Canadese Acrodex levert een IoT oplossing voor mijnbouwbedrijf Dundee Precious Metals om alle apparaten, die in de mijnen worden gebruikt, te monitoren. Sujeet Chand, cto van Rockwell Automation, gebruikt Cisco IoT remote managed services om de business performance van industriele productie en processen te verhogen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht