Virtual Instruments: Performance cruciaal bij migratie naar virtuele datacenters
29-03-2014

Virtual Instruments: Performance cruciaal bij migratie naar virtuele datacenters

 

Het Amerikaanse Virtual Instruments, leverancier van infrastructure performance management (ipm) oplossingen, start in Nederland. Het bedrijf levert de VirtualWisdom oplossing die zorgt voor een hoge beschikbaarheid van fysieke, virtuele en cloud computing omgevingen. Virtual Instruments zoekt hierbij channel partners die zijn Virtual Wisdom platform willen verkopen die zorgt voor een hoge beschikbaarheid van netwerken, storage en applicaties. Virtual Wisdom past uitstekend in storage omgevingen van HP, IBM, Dell, EMC, VCE vBlock, NetApp, HDS, Microsoft en VMware.

Infrastructure Performance Management

Virtual Instruments is een afsplitsing van Finisar en opgericht door voormalig Symantec ceo John W. Thompson, die nu in het bestuur van Microsoft zit. Met de Virtual Instruments VirtualWisdom infrastructure performance management technologie kunnen klanten migreren van fysieke IT-omgevingen naar virtuele en cloud-omgevingen. De VirtualWisdom appliance zorgt dat alles in goede banen wordt geleid door het monitoren dat applicaties altijd een hoge beschikbaarheid hebben.

Virtual Instruments groeit en haalde naar verluidt in 2013 een omzet van rond de 100 miljoen dollar. Het IT-bedrijf, dat al voor 70 miljoen dollar aan kapitaalinjecties gekregen, is van plan in 2014 of 2015 een beursgang te maken. Zo wil het bedrijf een serieuze speler worden in de storage performance markt waar ook andere partijen actief zijn zoals NetApp (Akorri Networks), EMC (iWave) en Cumulus Systems.

ING

“De VirtualWisdom Infrastructure Performance Management (IPM) oplossing, voegt alle performance management oplossingen voor netwerken en applicaties samen”, aldus Chris James, EMEA Marketing Director van Virtual Instrument?s. “IPM zorgt voor betere business performance, zorgt dat een serverconsolidatie binnen een datacenter goed verloopt en dat nieuwe architecturen binnen een IT-omgevingen worden geadopteerd. De VirtualWisdom oplossing wordt door enterprise klanten en service providers gebruikt die hoge eisen stellen aan de performance van hun applicaties zoals van een SAP, Oracle en Microsoft. VirtualWisdom wordt onder andere gebruikt door ING, UPC, eBay, IBM, Unilever, Lloyd’s Bank en NASA. Gemiddeld kost een oplossing 250.000 tot 300.000 dollar. Maar er zijn al grote deals door Virtual Instruments gescoord.

SAN

Recent werd de nieuwe versie VirtualWisdom 3.0 geïntroduceerd. Dit productportfolio bestaat onder andere uit de 8Gb SAN Performance Probe dat een goed overzicht moet geven rond opslag van data in databases, applicaties, server-, netwerk- en storageomgevingen. Deze oplossing werkt met diverse andere merken en leidt tot betere prestaties van de it-infrastructuur, aldus James. Onder andere op het gebied van beschikbaarheid en tijdens migratie van bedrijfskritische applicaties naar een cloudomgeving. Hierdoor wordt het beheer voor san- en it-managers vereenvoudigd, zo beweert Virtual Instruments. Het VirtualWisdom platform beschikt verder over een Virtual Server Probe die toegang geeft tot data binnen VMware vSphere omgevingen.

Database

Door de verwachte groei zoekt Virtual Instruments partners in Nederland. Zij kunnen VirtualWisdom appliance inzetten voor bij datacenter consolidatie, server virtualisatie en migraties naar de cloud infrastructure. VirtualWisdom zorgt dan dat de storage omgevingen en applicaties zoals databases een hoge performance blijven leveren.

Virtual Instruments lever naast VirtualWisdom andere oplossingen voor het monitoren van gevirtualiseerde datacenters zoals NetWisdom en het SANInsight Traffic Analysis Point (TAP) Patch Panel System, een voor-geïnstalleerde Tapped fibre-optic patch panel product. Hiermee worden kosten voor de uitrol van TAPs naar Fibre Channel SANs en gevirtualiseerde infrastructuren verlaagd.

Door: Witold Kepinski

 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage