Linksys introduceert zakelijke smart switches
31-03-2014
Deel dit artikel:

Linksys introduceert zakelijke smart switches

 

Linksys breidt zijn zakelijk netwerk portfolio verder uit met zes nieuwe smart switches. Deze zijn verkrijgbaar in 8-, 18- of 26-Gigabit Ethernet-poort configuraties, met of zonder Power over Ethernet+ (PoE+), om aangesloten apparaten aan te sturen zoals Wi-Fi access points of IP-beveiligingscamera's.

De nieuwe Linksys smart switches beschikken onder andere over netwerkbeheerfuncties die niet terugkomen in unmanaged switches, zoals verschillende QoS-functies en DHCP-snooping voor betere netwerkprestaties en beveiliging. De nieuwe Linksys smart switches zijn volgens de leverancier energiezuinig doordat poorten automatisch worden uitgeschakeld wanneer aangesloten apparaten inactief zijn. Ze detecteren daarnaast de kabellengte van de aangesloten apparaten om het zendvermogen daaraan aan te passen.

De nieuwe Linksys smart switches zijn uitgerust met features voor uitbreiding, verbetering en beveiliging van netwerkstructuren, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor veeleisende scenario's zoals load-balancing of IP- telefonie. Quality of Service (QoS )-functies zorgen ervoor dat verkeer wordt geprioriteerd zodat de best mogelijke gebruikerservaring wordt geleverd bij real-time toepassingen zoals spraak en video, alsook bij het up- en downloaden van bandbreedte-intensieve grafische/videobestanden. Meerdere hoge-bandbreedte trunks tussen switches verbeteren de beschikbaarheid en redundantie, terwijl Spanning Tree Protocol (STP)- en Storm Control-functies helpen om geplande of onbedoelde cable loops te beheren. Netwerkbeveiliging is ook verbeterd dankzij poortauthenticatie en MAC-gebaseerde poortbeveiliging, die client-authenticatie vereist voordat er gegevens worden doorgegeven.

De nieuwe switches zijn er in 8-, 18- en 26-Gigabit-poortversies, met en zonder Power over Ethernet. De LGS308P, LGS318P en LGS326P ondersteunen de nieuwe 802.3at (PoE+)-standaarden, bieden tot twee keer het powerbudget per Gigabit Ethernet-poort en zijn 802.3af (PoE) backward compatible. Power over Ethernet vermindert de kosten voor elektrische bedrading, vereenvoudigt de installatie en ondersteunt netwerkapparaten zoals IP-camera's en access points in optimale binnen- en buitenlocaties, aldus Linksys.

Witold Kepinski'

 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB