PQR biedt een werkplekconcept aan op basis van VMware VSAN
01-04-2014

PQR biedt een werkplekconcept aan op basis van VMware VSAN

 

IT-dienstverlener PQR biedt een werkplekconcept aan op basis van VMware VSAN technologie. Dit VMware End User Computing (EUC) Validated Design is de oplossing voor klanten die per direct aan de slag willen met een schaalbare desktopinfrastructuur (VDI)-oplossing.

Deze PQR-appliance op basis van VMware Validated Design is een een combinatie van hardware, software en diensten. De oplossing is ontwikkeld op basis van PQR’s praktijkervaring met VDI en getest en gevalideerd met Login VSI, de testmethodiek die onder andere voor Project VRC wordt ingezet. Het product is lineair schaalbaar, modulair en kostenefficiënt, aldus PQR.

Linear

"VMware VSAN technologie geeft de kant-en-klare werkplek de beschikking over mogelijkheden, waarvoor eerder een centrale storage infrastructuur nodig was. Dat brengt voordelen met zich mee zoals goedkopere schijfruimte door gebruik van lokale schijven, versnelling door lokale flash en hoge beschikbaarheid van persoonlijke werkplekken door VSAN replicatietechnologie. Het grote voordeel van de nieuwe VMware VSAN technologie is dat er geen centrale storage infrastructuur meer nodig is, terwijl alle voordelen van een centrale architectuur blijven bestaan”, aldus Jerry Rozeman, CTO Datacenter Solutions PQR. “Hierdoor behoren performanceproblemen met VDI tot het verleden en kan het aantal werkplekken eenvoudig lineair van 150 naar duizenden gebruikers worden opgeschaald. VDI en VSAN vormen een ideale combinatie.”

Tijdrovend

Grafisch is er ook veel meer mogelijk, deze op VSAN gebaseerde VDI-stack versnelt video en zware grafische applicaties door gebruik te maken van NVIDIA GRID technologie, aldus Rozeman. "Een authentiek VDI-traject is erg complex, tijdrovend en kostbaar. Dit Validated Design maakt langdurige VDI-projecten overbodig, waardoor klanten eenvoudig de beschikking krijgen over een betaalbare werkplek. Het geeft organisaties, ongeacht het aantal medewerkers, een eenvoudige oplossing die snel beschikbaar en bijzonder kosteneffectief is. Gestandaardiseerd waardoor de goede werking is gegarandeerd, maar wel flexibel van opzet zodat klanten de kant-en-klare werkplek op hun eigen omgeving kunnen afstemmen. PQR en VMware bieden klanten op deze manier een kostenefficiënte werkplek met de juiste performance."

Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage