VMware Benelux bestaat tien jaar

VMware Benelux bestaat tien jaar

VMware Benelux bestaat tien jaar

01-04-2014

VMware Benelux bestaat tien jaar


Op 1 april 2014 bestaat VMware, leverancier van virtualisatiesoftware, tien jaar in de Benelux. Tien jaar geleden startte de huidige Regional Director Benelux, Marc Groetelaars (foto), als eerste werknemer van VMware Benelux. In het afgelopen decennium groeide VMware Benelux naar ruim 80 werknemers verdeeld over de kantoren in Utrecht en Brussel (Zaventem).

ESX
Het begon met de virtualisatie van de desktop. Het hypervisor-desktopproduct VMware Workstation werd geïntroduceerd in 1999. Vanuit die basis is VMware vervolgens de serverkant op gegaan met ESX: VMware ESX Server 1.0, de eerste release, stamt uit 2001. Bij de ESX-module werd de virtualisatiesoftware direct op de hardware geïnstalleerd. Zo kunnen de onderliggende hardware-resources rechtstreeks worden aangesproken, waardoor er geen afhankelijkheid is van het onderliggende besturingssysteem. Dat is tot op heden nog steeds het fundament van de technologie van VMware. Inmiddels bedient VMware Benelux meer dan 90 procent van alle grote bedrijven, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Het portfolio is de afgelopen tien jaar verder uitgebreid en omvat oplossingen voor het Software-Defined Datacenter, de hybride cloud en End-user Computing.

Enkele feiten en cijfers over VMware Benelux:

Opgericht op 1 april 2004. Het jaar dat in de Verenigde Staden ook de eerste VMworld Conference plaatsvond in San Diego met 1400 bezoekers.

Eerste werknemer van VMware Benelux is Marc Groetelaars. Destijds als manager van de Partner Organization, sinds december 2012 is hij Regional Director Benelux.

VMware Benelux startte zijn activiteiten vanuit het EMC-gebouw in Nieuwegein.

De eerste grote Enterprise-klant in de Benelux was DUO (destijds nog Informatie Beheer Groep).

VMware Benelux was de best-presterende regio wereldwijd in de eerste drie jaar van zijn bestaan.

De eerste partners in Nederland waren SLTN, PQR, Dell, HP en IBM.

Partners van het eerste uur in de Belux-regio zijn Systemat, Econocom, RealDolmen, Dell, HP en IBM.

In 2008 wordt de eerste VMworld Europe-conferentie gehouden in Cannes. VMworld Europe groeit daarna uit tot het grootste virtualisatie- en cloud-event van Europa met meer dan 7.000 deelnemers.

Op 1 januari 2011 verhuist VMware Nederland naar een eigen kantoor in Utrecht.

In 2014 heeft VMware Benelux een partner-ecosysteem van meer dan 1800 partners.

90 procent van alle grote ziekenhuizen is klant van VMware.

90 procent van de bedrijven die zijn genoteerd aan de AEX zijn VMware-klant.

90 procent van alle ministeries vertrouwen op VMware-technologie.
 
WK 

Terug naar nieuws overzicht