EMC introduceert nieuwe EMC Data Protection Suite
03-04-2014

EMC introduceert nieuwe EMC Data Protection Suite

 

Dataopslagleverancier EMC kondigt nieuwe producten voor dataprotectie en tevens ingezet kunnen worden bij de transformatie naar een sofware-defined datacenter.

De release van de EMC Data Protection Suite bestaat uit EMC Avamar, NetWorker, Data Protection Advisor, Mozy en het SourceOne software-aanbod. Deze suite herdefinieert het gebruiksmodel voor data protection-software, aldus EMC. De mogelijkheden bestaan uit: Snapshot management voor EMC Isilon, EMC VNX en NetApp arrays om de bescherming van NAS-gebaseerde data te verbeteren.

Microsoft

Er is verder ondersteuning voor VMware en Microsoft cloud-infrastructuren dankzij de integratie met VMware vCloud Suite en Microsoft System Center Virtual Machine Manager. Verder is er nauwe integratie tussen Avamar en Data Domain. Verder zijn er verbeterde beveiligingsfuncties en nieuwe Linux-ondersteuning voor Mozy publieke clouds.

HANA

Met de introductie van een nieuw EMC Data Domain Operating System blijft EMC met Data Domain werken als standaard open protection storage-platform. Het biedt mogelijkheden die veel verder reiken dan alleen back-up, aldus EMC. Nieuwe mogelijkheden bestaan uit de Data Domain Boost voor Enterprise Applications. Dit stelt applicatie-administrators in staat hun eigen omgeving te beschermen. Het omvat tevens ondersteuning voor Oracle, SAP, het SAP HANA platform, IBM DB2 en Microsoft SQL Server.

Nieuw is de veilige multi-tenancy-functie voor cloud-implementaties stelt Data Domain-systemen in staat grote ondernemingen en service providers een veilig isolement te bieden en effectief te functioneren als protection storage platform. Archiefopslagverbeteringen omvatten onder meer de ondersteuning voor 1 miljard bestanden.

VPLEX en RecoverPoint Software Releases
De nieuwe softwarereleases van VPLEX en RecoverPoint biedt volgens  EMC continue beschikbaarheid, mobiliteit en disaster recovery voor meer omgevingen en multisite configuraties: VPLEX en RecoverPoint combineren om MetroPoint-topologie te leveren, een 3 site business continuity-capaciteit voor bedrijfskritische applicaties. MetroPoint-topologie combineert de continue beschikbaarheid van VPLEX Metro met de RecoverPoint duplicatie/replicatie van afstand en continue dataprotectie (CDP) om efficiënt een disaster recovery over elke afstand te leveren.

EMC introduceert ook VPLEX Virtual Edition - een gevirtualiseerde oplossing om zowel continue beschikbaarheid als datamobiliteit in een low-cost, 100 procent software-implementatie te bieden. Met VPLEX Virtual Edition, breidt EMC de markt voor continue beschikbaarheid en mobiliteit uit. Bedrijven van elke omvang kunnen nu profiteren van de bewezen VPLEX-technologie. VPLEX Virtual Edition zal ook beschikbaar zijn als onderdeel van VSPEX Proven Infrastructure-oplossingen.

Architecture-service
Via deze dienst voorziet EMC uitgebreide basisinformatie voor de huidige data protectiecapaciteiten van een bedrijf, en verstrekt het bedrijf specifieke, strategische en designinzichten in de infrastructuur, samen met aanbevelingen voor verbeteringen. Als gevolg hiervan krijgt de klant een stappenplan om zijn huidige dataprotectie-aanpak te laten evolueren naar een data protection-as-a-service-model met lagere kosten, minder risico en betere prestaties. Hierdoor krijgen ze meer vrijheid te innoveren en de omzet van hun onderneming te verhogen.

Beschikbaarheid
Alle nieuwe EMC data protection-producten zullen beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2014. De Blueprint voor Backup Architecture Service is nu al beschikbaar.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage