Redactie - 04 april 2014

Mendix introduceert AppCloud

 

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige app Platform as a Service (aPaaS), introduceert de Mendix AppCloud. Deze nieuwe service, die boven op het Mendix App Platform draait, brengt data, eindgebruikers, business-analisten, ontwikkelaars en ISV-partners samen in een uniforme cloud-omgeving. Mendix levert hiermee een fundamenteel andere manier waarop moderne bedrijfsapplicaties gebouwd, gedeeld en gebruikt worden.

De meeste organisaties vertrouwen volgens Mendix nog op traditionele ontwikkelteams om te kunnen inspelen op de continu veranderende zakelijke behoeften. De Mendix AppCloud biedt een centrale plek in de cloud voor teams vanuit de gehele organisatie (en daarbuiten) om zelf applicaties te ontwikkelen, delen en gebruiken, zonder afhankelijk te zijn van traditionele IT-middelen. Dit vergroot niet alleen de wendbaarheid van de organisatie, maar maakt bovendien online samenwerken mogelijk en het ontsluit creativiteit bij het gehele personeel. Op deze manier verandert de AppCloud IT in een krachtig middel dat de business vooruit helpt. De Mendix AppCloud ervoor dat de IT-afdeling een alsmaar groeiend portfolio van applicaties, ontwikkelaars en gebruikers kan beheren door middel van centraal applicatie-beheer, beveiliging en IT-governance.

“Apps ontwrichten hele industrieën, ongeacht de business waarin je actief bent,” zegt Derek Roos (foto), CEO en oprichter van Mendix. “De organisaties die het snelst kunnen innoveren, winnen die strijd. Met de Mendix AppCloud kunnen teams snel op business-ideeën inspelen. Tegelijk geeft het organisaties snel en eenvoudig toegang tot de applicaties, data, het ecosysteem van ontwikkelaars en alle cloud-resources die ze nodig hebben om te innoveren en competitief te blijven in de hedendaagse markt.”

Open cloud services bevorderen innovatie
Alle gebruikers van de AppCloud krijgen onmiddellijk toegang tot de eveneens vandaag aangekondigde Mendix Community Edition. Dit stelt ze in staat om kostenloos applicaties te ontwikkelen, te testen en te gebruiken. Hierdoor krijgen ontwikkelaars de kans om hun ideeën snel te vertalen naar moderne enterprise-applicaties.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!