Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
04-04-2014
Deel dit artikel:

Die Mannschaft wil voetbal prestaties verbeteren met SAP HANA (video)

 

De Duitse voetbalcoach Joach Löw en manager Olivier Bierhoff willen de prestaties van het Duitse voetbalteam verbeteren door gebruik van analytics met het SAP HANA platform. "Aankomend WK in Brazilië zullen we zien of zijn aanpak resultaat heeft", aldus de coach.

Analytics worden al langer toegepast bij voetbal. In 2009 is de Duitse voetbalclub TSG Hoffenheim dankzij het geslaagd gebruiken van analytics tijdens trainingen toegetreden tot de Bundesliga, de hoogste voetbalcompetitie in Duitsland. Instinct en ervaring van de coach en spelers wordt bijgestaan door analytics.

Anders dan voorheen, verzamelen coaches nu data tijdens trainingen. Spelers dragen sportoutfits met sensoren verwerkt in het materiaal. De gegevens die ermee worden verzameld, ontvangt de coach direct op een mobiel apparaat, zoals een tablet. Daardoor kan de coach tijdens de trainingen direct feedback geven aan de spelers, wat een gunstig effect heeft op hun sportprestaties. Tijdens wedstrijden komt het dan erop neer dat de coach op basis van instinct en ervaring de juiste beslissingen maakt.

Bekijk hieronder de video met Olivier Bierhof.

 

Terug naar video overzicht

Tags

Big Data