Redactie - 05 april 2014

Microsoft breidt zijn Azure cloud platform uit


Microsoft breidt zijn Azure cloud platform uit. Zo wordt het makkelijker werken met virtuele machines en de mogelijkheden met Visual studio worden uitgebreider. Dit meldt Datanews vanuit de Microsoft Build conferentie in San Francisco.

Verder is er integratie met Puppet en Chef, tools voor IT-automatisering rond virtuele machines.Een andere nieuwigheid is dat je een dienst op Azure kan debuggen rechtstreeks vanuit Visual Studio. Een functie die je in het programma eerst zelf moet activeren.

Voor wie zijn online diensten in meerdere regio’s wil aanbieden is er intelligent customer routing met Traffic Manager. Dit komt er op neer dat een service of een website, wordt aangeboden vanuit het datacenter dat het dichts bij de eindgebruiker zit. Dat moet latencyproblemen beperken en dus voor een vlottere gebruikservaring zorgen.

Microsoft toonde ook Browser Link. Een functie die al in Visual Studio Preview 2013 zat, maar best interessant is voor wie de code van een site wil aanpassen. Hier komt het er op neer dat je vanuit eender welke browser de broncode kan openen en bewerken, waarbij de wijzigingen rechtstreeks worden doorgevoerd in Visual Studio. Lees meer in Datanews.

In samenwerking met Datanews 
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!