Redactie - 08 april 2014

HP kondigt twee nieuwe workstation oplossingen aan

 

HP kondigt twee nieuwe workstation oplossingen aan. Het betreft updates van haar virtuele werkplek en real-time collaboration software. Deze updates bieden workstation productiviteit op een Windows 8 tablet. Ook biedt HP een oplossing voor de storage knelpunten bij grote databestanden.

HP Remote Graphics Software (RGS) 7.0 maakt het mogelijk voor gebruikers om real-time vanuit verschillende locaties samen te werken op Windows 8 tablets. Hierdoor wordt de workstationwaardige productiviteit behouden zonder dat er wordt ingeleverd op de prestaties. Door swipe bewegingen te gebruiken als sneltoetsen, gebaren als bedieningstoetsen en pinch bewegingen als zoomfunctie wordt volgens HP de productiviteit verhoogd met HP RGS 7.0. Zo kan op de nieuwe HP ElitePad 1000 het gehele scherm gebruikt worden als een trackpad dankzij een onscreen muisfunctie.

HP Z Turbo Drive is een PCIe gebaseerde SSD (Solid State Drive) voor desktop workstations. Gebruikers beschikken hiermee over opslag dat twee maal zo snel is tegen een prijs die vergelijkbaar is met de huidige standaard SATA SSD. Dankzij HP Z Turbo Drive gaat opstarten sneller. Ook het maken van berekeningen werkt sneller en de grafische responstijden (zelfs met 4K video) zijn verbeterd. De HP Z Turbo Drive is een revolutie in hoe de HP Z Workstations omgaan met grote bestanden.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!