´Licencing en Entitlement Management maken Internet of Things rendabel´
08-04-2014
Deel dit artikel:

´Licencing en Entitlement Management maken Internet of Things rendabel´

 

The Internet of Things (IoT) zal de komende jaren naar verwachting een stevige groei doormaken, tot het aantal aangesloten apparaten in 2020 een omvang bereikt zal hebben van 26 miljard. Het gaat hierbij om een brede categorie van slimme devices, van smartphones tot medische robots. Vergeleken met het aantal apparaten dat hier in 2009 toe gerekend werd is dat dertig keer zoveel. Deze groei is wel afhankelijk van de investeringen die leveranciers van deze apparaten op dit gebied doen, en hun vermogen hier een goede return on investment (ROI) op te halen.

Volgens Laurie Wurster, research director bij Gartner, vereist de hypergroei van IoT volledig nieuwe business modellen, inclusief een andere inrichting van de supply chain van producenten, en de juiste inzet van software bij product development en in product revenue modellen.

Wuster: “The Internet of Things verandert alle hardware en appliance OEMs in software providers. Licencing en entitlement management technologie vormen de sleutel om de intellectual property op de software voor slimme devices te beschermen en  te gelde te maken.

Fabrikanten hebben te maken met toenemende wereldwijde concurrentiedruk om de productiekosten te verlagen die de marges onder druk zetten, en om waarde te halen uit producten die verbonden zijn met het internet. Maar om aanvullende omzet te genereren moeten fabrikanten erkennen dat embedded software en applicaties een cruciale rol spelen in The Internet of Things. Net als in de traditionele software-industrie is het zak de software te beschermen en warde te creëren met licenties.

(PW)

 Zie ook de Mclaren M2M-case van Vodafone

 

Terug naar nieuws overzicht