Redactie - 09 april 2014

NetApp voorzitter en oud-ceo Dan Warmenhoven gaat met pensioen

 

NetApp voorzitter en oud-ceo Dan Warmenhoven (foto) gaat in september met pensioen. De huidge ceo Tom Georgens wordt de nieuwe voorzitter en komt hierdoor steviger in het zadel te zitten.

Warmenhoven was 20 jaar in dienst bij NetApp, waar hij tussen 1994 tot 2009 ceo was. Zijn side-kick Nicholas Moore vertrekt ook en wordt vervangen door Michael Nevens, de huidige voorzitter van NetApp's Strategy Committee.

Onder de flamboyante Warmenhoven groeide NetApp flink door tot een groot internationaal storage bedrijf met een stevige footprint in Nederland. NetApp's focus lag de laatste jaren op NetApp DATA Ontap software. De enige misser is dat Warmenhoven niet Data Domain wist over te nemen. Rivaal EMC lukte dat wel. NetApp is daardoor geen grote speler geworden in de backup to disk & virtual tape library markt. 

Het bedrijf optimaliseert nu zijn personeelsbestand en kijkt naar verdere groei zoals met flash storage waar het stevig moet concurreren tegen nieuwkomers zoals Tintri, Nimble en Pure Storage. Op het gebied van cloud storage is er ook concurrentie zoals met Google en Amazon. Genoeg werk te doen voor Georgens en zijn team.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!