Redactie - 09 april 2014

Citrix levert met Google nieuwe Windows apps voor Chromebook

 

 

Citrix en Google leveren samen bedrijfskritische Windows-applicaties voor Google Chromebooks. Chromebooks worden in steeds meer verschillende soorten organisaties gebruikt, met name grote organisaties die op zoek zijn naar nieuwe en innovatieve computing platformen.

 

Volgens onderzoek uitgevoerd door ABI Research zijn er in 2013 2,1 miljoen Chromebooks verkocht. Voor organisaties die gebruik maken van Chromebooks is het belangrijk om hun gebruikers overal en altijd toegang te bieden tot Windows-applicaties die belangrijk zijn voor de organisatie, zoals zakelijke applicaties ter ondersteuning van de HR-, financiële en verkoopafdeling. Met Chromebooks for Business gecombineerd met Citrix XenApp (oplossing voor virtuele applicaties) en Citrix Receiver voor HTML5, profiteren gebruikers van toegang tot de verschillende Windows applicaties.

 

Naast het leveren van de applicaties heeft Citrix recentelijk GoToMeeting Free geïntroduceerd, een webgebaseerd samenwerkingsplatform waarmee gebruikers een videoconference op kunnen zetten voor gebruikers van Chromebook. Hiermee breiden ze de mogelijkheden voor mobiel werken verder uit binnen de Chrome-omgeving.

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!