Redactie - 14 april 2014

Sophos introduceert nieuwe SG Series security appliances

 

IT-security leverancier Sophos kondigt de Sophos SG Series security appliances  aan. Deze high-performance hardware – gebaseerd op de vierde generatie Intel Core processors.

De nieuwe SG Serie omvat de mid-range 200, 300 en 400 modellen. Deze 1U-apparaten leveren allemaal een firewall-doorvoer van meer dan 10 Gbit/sec. Hierdoor kan er aan de eisen van beveiliging met meerdere lagen worden voldaan, aldus Sophos. 

Intel

De SG Serie is de zesde generatie Sophos beveiligingspoorten die is gebouwd op een Intel-architectuur. Hierdoor kunnen klanten snel profiteren van de verbeteringen op het gebied van prestatie en bescherming. De SG Serie maakt gebruik van Intel-technologieën, inclusief high-speed LAN-interfaces, grote Solid State Drives en AES-NIA-versnelling.

De SG Serie werkt met het laatste Sophos UTM 9.2-besturingssyteem, welke beschikt over meer dan 150 verbeteringen, waaronder nieuwe Advanced Threat Protection en SPX Email Encryption-functionaliteiten. UTM 9.2, die is ontworpen om op een Intel-architectuur te werken, kan worden ingezet op unified servers van Intel, evenals op virtuele apparaten en in de cloud met Amazon Web Services.

Aanvullende informatie over alle features van Sophos SG Series-apparaten en UTM 9.2 is beschikbaar op www.sophos.com/accelerated

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!