Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
15-04-2014

Dell Fluid Cache for SAN optimaliseert applicatieprestaties (video)

 

Dell introduceert Fluid Cache for SAN, een oplossing waarmee applicatieprestaties door intelligent databeheer wordt verbeterd. Dit meldt de leverancier tijdens het Dell Enterprise Forum in Frankfurt. LeaseWeb heeft deze oplossing al in gebruik.

Dell Fluid Cache for SAN brengt volgens de leverancier data dichterbij de server, verbetert applicatieprestaties en verkort responstijden. Fluid Cache for SAN maakt gebruik van Dell Compellent arrays voor back-end storage met server-gebaseerde flash cache. De technologie biedt een oplossing voor de prestatieproblemen van organisaties met applicaties die om snelle datatoegang vragen. Voorbeelden zijn de verwerking van online transacties, data warehousing, virtual desktop infrastructure (VDI) en cloud computing. Met Dell Fluid Cache for SAN kunnen bedrijven de toegang tot gegevens versnellen door een pool van Dell PCI Express Flash-drives te creëren en in te zetten op traditionele servers voor de caching van gegevens met minimale latency, aldus Dell.

Dell Fluid Cache for SAN heeft 5 miljoen random read input/output per second (IOPS) behaald en kan de kosten per gebruiker mee verlagen. Ook vergroot de Dell Fluid Cache for SAN het aantal gelijktijdige gebruikers.

Dell Fluid Cache for SAN biedt een storage ecosysteem dat zowel de server- als de SAN-zijde bedient, aldus Dell. "De oplossing maakt daarmee een einde aan de noodzaak om te kiezen tussen enerzijds optimale serverprestaties en anderzijds de voordelen van een volledig functioneel SAN, zoals consolidatie, betrouwbaarheid, beheereenvoud en databeveiliging. Dankzij intelligente data-uitwisseling van de server naar het SAN kunnen klanten de storageprestaties aanzienlijk verbeteren en de kosten reduceren, door ervoor te zorgen dat de juiste gegevens op het juiste moment op de juiste locatie worden ondergebracht. Een enkele management interface en volledig geïntegreerde SAN-functionaliteit, waaronder automatische tiering, cache-bewuste snapshots, replicatie en compressie, stellen organisaties in staat om tijd en geld te besparen. Zij profiteren van nog betere applicatieprestaties en geavanceerde mogelijkheden die de efficiëntie vergroten.

Door de meest opgevraagde data dichterbij de servers te brengen, wordt het datatraject van de storage-omgeving naar de workload verkort zo meldt Dell op het Dell Enterprise Forum in Frankfurt.  "Hierdoor kunnen klanten organisaties kunnen de transactieprestaties verbeteren en de responstijden verkorten door een beroep te doen op de end-to-end mogelijkheden van Dell PowerEdge-servers met Dell Express Flash PCIe solid state drives, Dell Networking 10/40GbE/switches en de intelligente tiering-technologie van Dell Compellent Data Progression. De data-integriteit kan worden gewaarborgd: De data in de cache-pool blijft altijd beschikbaar, dankzij write-back caching-technologie zonder single point of failure, van de server tot het SAN."

Organisaties kunnen de schaalbaarheid van de database- en virtualisatieprestaties vergroten met een SAN-oplossing, waarmee ze naar behoefte
schijven en nodes kunnen toevoegen aan een actieve cache-pool ter ondersteuning van de groei van hun onderneming. Veder kunnen ze beter gebruikmaken van storage-investeringen: Klanten kunnen een beroep doen op de technologie van Dell voor intelligente data-uitwisseling van het SAN naar de server en omgekeerd. Dit biedt de mogelijkheid om data op basis van de prestatiebehoeften optimaal te beheren en op te slaan op de meest geschikte typen harde schijven. Dit resulteert in een reductie van de totale storage-kosten, aldus Dell.

Dell Fluid Cache for SAN wordt inmiddels door LeaseWeb gebruikt voor hoge IOPS en krachtige prestaties, zegt Peter Lonis, solution consultant bij LeaseWeb. "Deze omgeving zorgt voor een sterke reductie van de benodigde tijd voor taken als het uitvoeren van databasequery’s en het in gebruik nemen van virtuele machines. Dit stelt onze klanten in staat om sneller te opereren en hun infrastructuren snel op te schalen."

Lees meer over de technische details over Dell Fluid Cache for SAN op Hardware Info. Of bekijk de test met Oracle OLTP.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht

Tags

Storage