Microsoft TechDays 2014 stelt cloud applicaties centraal

Microsoft TechDays 2014 stelt cloud applicaties centraal

Microsoft TechDays 2014 stelt cloud applicaties centraal

15-04-2014

Microsoft TechDays 2014 stelt cloud applicaties centraal

 

Op de TechDays 2014, die 16 en 17 april plaatsvindt in Den Haag, zal nog meer blijken dat Microsoft haar koers wijzigt. "De snelle opkomst van tablets en smartphones dwingt Microsoft om het eigen Windows .NET besturingssysteem meer los te laten. Het bedrijf verlegt zijn koers naar cloud applicaties zoals Office365 en Outlook.com die via het internet te gebruiken zijn. Klanten die overstappen op deze cloud applicaties en eigen applicaties in de cloud plaatsen, vergroten op termijn hun stabiliteit en flexibiliteit", stelt Bavo Janss van Senet de applicatiebouwers.

Systeemwijziging

Bavo Janss vertelt: “Als Microsoft klanten wil blijven bereiken, moet haar software ook kunnen draaien op besturingssystemen zoals iOS, Android, Ubuntu, Linux en Blackberry. Zeker als in 2017 blijkt dat maar 1 op de 5 verkochte apparaten nog maar een Windows installatie heeft. Vandaar dat Microsoft haar basis verlegt en cloud applicaties gaat ondersteunen, onafhankelijk van het besturingssysteem. Een enorme verandering voor Microsoft, omdat klanten vroeger gebonden waren aan het .NET besturingssysteem.”

Multi-platform Azure

Windows Azure, het Microsoft platform dat cloud applicaties mogelijk maakt, heet tegenwoordig ‘Azure’. Volgens Senet laat dit al zien dat Microsoft de weg opent voor andere software om het platform voor de gehele markt aantrekkelijk te houden. "De eigen Office producten behouden zo hun marktaandeel, waarbij klanten betalen voor gebruik en niets hoeven te installeren. “Schaalbaarheid en gemak zijn daarbij de grote voordelen”, aldus Bavo Janss. Volgens Senet kan ook eigen softwareontwikkeling veel sneller plaatsvinden.

Cloud applicaties

De nieuwe koers van Microsoft biedt kansen voor bestaande klanten zegt Janss. "Zij kunnen hun applicaties die in .NET ontwikkeld zijn, gaan overbrengen naar de cloud. Dit past in de trend van big data, waarin applicaties gegevens koppelen die voor de bedrijfsvoering belangrijk ."

Door: Witold Kepinski

 

 

Terug naar nieuws overzicht