Redactie - 17 april 2014

'Securityprofessionals hebben nauwelijks inzicht in het gedrag van medewerkers'


IT- en beveiligingsprofessionals hebben weinig tot geen zicht op het gedrag van werknemers. Het is onduidelijk welke software werknemers downloaden en welke bestanden door werknemers worden geopend. Dit maakt het detecteren van verdacht gedrag en beveiligen van IT-systemen een uitdaging.

Dit blijkt uit onderzoek 'Cyber Strategies for Endpoint Defense 2014' van Ponemon Institute en Avecto. Het gebrek aan inzicht op het gedrag van gebruikers wordt versterkt door het feit dat gebruikers doorgaans buitensporig veel rechten hebben. 31% van de werknemers zouden beheerdersrechten hebben, wat de kwetsbaarheid van bedrijven voor 'insider threats' aanzienlijk vergroot.

Onduidelijkheid
Bijna een kwart van alle IT- en securityprofessionals geeft zelfs aan niet te kunnen achterhalen hoeveel gebruikers over beheerdersrechten beschikken. Dit is een groot probleem, aangezien de professionals tegelijkertijd maar liefst 34% van hun tijd besteden aan het beheren van gebruikersaccounts.

IT-afdelingen geven over het algemeen dan ook toe dat zij het een grote uitdaging vinden IT-systemen goed te beveiligen. 80% geeft aan moeite te hebben met het beveiligen van endpoints. Slechts 5% zegt voldoende voorbereid te zijn om gerichte cyberaanvallen af te kunnen slaan.

Rapport
Het volledige rapport is hier te vinden. 

WH

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!