Redactie - 22 april 2014

Video: 'Disaster Recovery ver onder de maat'


Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van i³ groep en Symantec onder middelgrote en grote Nederlandse organisaties blijkt dat 73% van de Disaster Recovery plannen slechts 1 keer per jaar of minder getest worden. Daarnaast geeft 48% aan geen officieel DR-plan te hebben. “Een zorgwekkend beeld.” aldus Rob Vissers, Managing Director i³ groep. “Nu steeds meer organisaties in grote mate afhankelijk worden van de beschikbaarheid van hun data is het niet weten of je terug kunt vallen op je back-up een groot risico. Het niet kunnen recoveren van je vakantiefoto’s is al vervelend. Je moet er dus niet aan denken wat de gevolgen zijn van een EPD, Gemeentelijke Basis Administratie of klantdata die je niet kunt terughalen, dat kan organisaties de kop kosten. Borging van data is een bestuurlijke verantwoordelijkheid, iets wat veel organisaties over het hoofd zien. Met dit onderzoek willen we bewustwording creëren dat er echt nog heel wat te winnen valt op de veiligheid van data.”

Uit het onderzoek dat is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau DUO Market Research blijkt verder dat organisaties in Nederland bij verlies van data door niet kunnen recoveren banger zijn voor imago schade dan voor financiële schade. “46% van de respondenten verwacht grote imagoschade op te lopen als data niet te recoveren blijkt. Dat soort getallen spreken boekdelen,” vervolgt Vissers. “Men is zich dus echt terdege bewust van het feit dat niet op je back-up kunnen vertrouwen funest kan zijn voor het bedrijf. Tijd dus voor organisaties om back-up én recovery op de agenda van het management te krijgen.”

Eerder al constateerde i³ groep dat veel organisaties de back-up&restore oplossing beschouwen als een brandverzekering. Je sluit er eentje af, omdat het immers altijd handig is, maar wat er nou precies in de polis staat, komt pas aan bod als er brand is geweest. “Dan pas blijkt waartegen je jezelf hebt verzekerd; en al te vaak blijkt dan ook dat je onderverzekerd bent. Maar dan is het te laat om er nog iets aan te doen”, vertelt Vissers.

Executive People maakte een videoreportage tijdens de presentatie van het rapport

(MvdH)

Lees hier het onderzoek

Bekijk hier de video

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!