Redactie - 23 april 2014

McAfee bundelt beveilingsproducten in Security Connected Framework

 

McAfee, onderdeel van Intel Security, presenteert een strategie die organisaties helpt bij het versterken van hun netwerkbeveiliging, door meerdere technologieën met elkaar te integreren tegen dreigingen (‘threat intelligence’). Deze bestaan uit McAfee Threat Intelligence Exchange, McAfee Advanced Threat Defense, McAfee Network Intrusion Prevention en McAfee Next Generation Firewall.

McAfee zegt een raamwerk te bieden dat het netwerk en de endpoints bij elkaar brengt via één centraal beheersysteem en dat gebruikmaakt van zowel lokale als wereldwijde informatie over dreigingen. Zo wordt meer inzicht verschaft in actuele risico’s. Als onderdeel van zijn Security Connected-framework heeft McAfee netwerkbeveiliging opgenomen in het portfolio van geïntegreerde oplossingen. Daarin werken verschillende beveiligingsproducten en -diensten met elkaar samen om organisaties te beschermen tegen geavanceerde aanvallen.

Het hart van McAfee Security Connected wordt gevormd door geïntegreerde oplossingen, ingebouwde intelligentie en geavanceerde beheermogelijkheden. Deze oplossingen integreren ook met endpoint beveiligingsoplossingen, om in real-time informatie over dreigingen uit te wisselen. Daarnaast voorzien ze in workflows die helpen om de verdediging van een organisatie versterken.

“De tijd dat je met een ‘losstaand’ beveiligingsapparaat je hele netwerk kon beschermen, is voorbij”, zegt Radboud Beumer (foto), Regional Director Benelux bij McAfee. “De geavanceerde aanvallen van vandaag gaan te snel en beveiligingsoplossingen die ‘solo’ opereren kunnen dit niet aan. Net zoals een team vaak sterker is dan een solo-speler, wordt de totale beveiliging aanzienlijk effectiever wanneer netwerkbeveiligingsoplossingen met elkaar, met endpoints en met andere informatiebronnen worden verbonden.”

Kijk voor meer informatie over McAfee’s connected netwerkbeveiligingsportfolio op http://www.mcafee.com/NetworkSecurity

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!