Redactie - 25 april 2014

IT-giganten geven geld aan Core Infrastructure Initiative van Linux Foundation in de nasleep van Heartbleed


Grote ICT-bedrijven zeggen geld toe voor het ‘Core Infrastructure Initiative’ van de Linux Foundation in de nasleep van Heartbleed, zo meldt Datanews.

Hoewel honderdduizenden websites gebruik maken van OpenSSL, evenals producten van ict-reuzen als IBM, Cisco, Oracle, VMware en anderen, kon het open source ontwikkelingsteam van OpenSSL slechts op één voltijdse ontwikkelaar een beroep doen (die zijn fout eerlijk heeft toegegeven, naast kritiek op de werking van het project) en kon het amper op sponsoring rekenen (jaarlijks een paar duizend dollar aan schenkingen). En OpenSSL is niet het enige open source project dat een sleutelrol speelt in het hedendaags wereldwijd ict-weefsel maar baat zou hebben bij meer ondersteuning.

Linux Foundation initiatief

Om toekomstige ‘Heartbleed’-debacles te voorkomen, heeft de Linux Foundation het ‘Core Infrastructure Initiative’ gestart, om fondsen te verzamelen voor onder-gesubsidieerde maar belangrijke projecten, zoals OpenSSL, dat als eerste er zal van genieten. Lees meer in Datanews.

In samenwerking met Datanews
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!