'Data Center Life Cycle Services bieden resellers een nieuwe business'
26-04-2014
Deel dit artikel:

'Data Center Life Cycle Services bieden resellers een nieuwe business'


Data Center Life Cycle Services bieden resellers een nieuwe business waarmee ze de komende jaren een goede boterham kunnen verdienen. Dit zeggen Loek Wilden (foto), Data Center Life Cycle Consultant bij Schneider Electric, en Bas Born (foto), Sales Manager IT Business bij Schneider Electric. “Resellers kunnen met Data Center Life Cycle Services alle producten en diensten voor hun rekening nemen bij datacenters van klanten. Denk hierbij aan aspecten zoals het ontwerpen, bouwen, testen, monitoren, onderhouden, beheren, optimaliseren en vervangen van datacenters.”

Data Center Life Cycle Services zijn één van de strategische pijlers van APC by Schneider Electric. Hierbij zorgen resellers ervoor dat de datacenters en serverruimtes van klanten de hoogste beschikbaarheid hebben, aldus Bas Born. “Resellers kunnen hierbij een breed productportfolio van onze ‘Critical Power and Cooling Services' business unit verkopen,” zegt Loek Wilden, Data Center Life Cycle Consultant bij Schneider Electric. “We bieden 'uninterruptible power supplies' van APC en MGE, APC-branded precisiekoeleenheden, racks en ontwerp- en managementsoftware. Ook de InfraStruXure-datacenter architectuuroplossing voor een geïntegreerd stroom-, koeling- en beheerbeleid is onderdeel van ons productaanbod.”

Alle producten in datacenter

“Met onze nieuwe diensten is een reseller in staat om de gehele levenscyclus - van stroom tot koelingsproducten – te beheren binnen een datacenter”, aldus Wilden: “De datacentermarkt is een groeimarkt. Daar kun je als reseller op inspringen met Data Life Cyle Services die klanten ontzorgen. De reseller verzorgt hierbij alle producten binnen een datacenter van a tot z, tot aan de vervanging. Het gaat om geïntegreerde aanpak. Een reseller kan niet een serverruimte of datacenter opleveren zonder eerst na te denken over kabelmanagementsystemen en railkokers. Ze werken daarom vaker samen met specialistische datacenterintegrators, zoals ICTroom. De reseller ontzorgt zijn klant met totaaloplossingen, waaronder kabelbeheersystemen en geïntegreerde contracten. We bieden daarvoor een ‘One Schneider Electric-contract’, dat meer 'cross sell'-mogelijkheden biedt.”

Vereenvoudigd datacenterbeheer

Volgens Wilden kunnen resellers klanten ontzorgen met centraal beheerde omgevingen van datacenters. “Schneider Electric biedt daarvoor de StruxureWare-oplossing die het datacenterbeheer vereenvoudigt. Dat wordt mogelijk gemaakt door de integratie van tools zoals Data Center Infrastructure Management (DCIM) en Data Center Facility Management (DCFM). Met StruxureWare for Data Centers is het mogelijk om tal van functies te benaderen vanuit één omgeving. Denk hierbij aan het verzamelen van gegevens, het monitoren en het automatiseren van processen, en het plannen en implementeren van bedrijfskritische systemen. Facetten als ICT, energieverbruik, koeling en fysieke beveiliging zijn benaderbaar vanuit één omgeving. Dit helpt datacenters betrouwbaarder, efficiënter, productiever, veiliger en groener te maken,” geeft Wilden aan.

De datacentermarkt verandert de IT-omgeving snel, zo vervolgt Wilden. “Er is geen dag meer hetzelfde door de opkomst van cloud, virtualisatie en nieuwe business eisen. De server- en netwerkomgeving verandert continu. Dat heeft impact op de basis van de IT-infrastructuur. Zo moet je goed kijken of je de juiste UPS gebruikt nadat er virtualisatie heeft plaatsgevonden van de IT- infrastructuur. DCIM kan daarbij helpen.”

Energiemanagement
Dankzij StruxureWare for Data Centers kunnen rekencentra hun energiemanagement vereenvoudigen en hun capaciteitsmanagement en energieverbruik optimaliseren. Born: “StruxureWare bestaat uit de Monitoring Suite en de Operations Suite. De Monitoring Suite in StruxureWare for Data Centers biedt uitgebreide mogelijkheden voor het realtime visualiseren, rapporteren en het afgeven van waarschuwingen rond zowel de facilitaire systemen als de datacentersystemen. Hier vallen onder andere energievoorziening, koeling, beveiliging en ICT-infrastructuur onder. StruxureWare Operations is een DCIM-framework (Data Center Infrastructure Management) waarmee een schaalbare en fouttolerante beheeroplossing kan worden ingericht. Hiermee worden alle aspecten van datacenteromgevingen ondergebracht in een omgeving: van apparaat- en capaciteitsbeheer tot dashboards en het integreren van smartphones. Het systeem biedt budgetberekeningen voor het uitbreiden en consolideren, en toont de eventuele impact op de bestaande omgeving.“

Wilden zegt dat er volop ruimte en marktkansen zijn voor channelpartners die Data Center Life Cycle Services aan hun klanten willen bieden. “We zoeken IT-dienstverleners die veel ervaring hebben met software en advies. Ook zoeken we 'managed'- en cloud-serviceproviders die kennis hebben van server- en netwerkinfrastructuren. Of resellers die geconvergeerde infrastructuuroplossingen verkopen, zoals VCE- (EMC en Cisco), of Flexpod- (Cisco en NetApp) en beheersoftware.”
 
Door: Witold Kepinski
 
 

Terug naar nieuws overzicht